Betjent ramt af vådeskud ved synagoge i København

En af forsvarets folk har ramt en politibetjent ved et vådeskud, bekræfter Københavns Politi.

En betjent er lørdag aften blevet ramt af et vådeskud i synagogen i København.

Betjenten er ramt i armen af skuddet, der er faldet i vagtstuen. Det oplyser Tasja Parize, der er kommunikationschef ved Københavns Politi.

- Det er en af forsvarets folk, der er kommet til at afgive et vådeskud, som rammer en betjent i armen i vagtstuen inde i synagogen, siger hun.

Hun oplyser, at betjenten hverken er i livsfare eller i en kritisk tilstand. Han er dog såret og er blevet fragtet til hospitalet.

Også Forsvaret bekræfter, at episoden har fundet sted.

- Vi kan bekræfte, at der har været en hændelse, hvor en soldat har afgivet vådeskud og ramt en betjent, siger chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, Kenneth Pedersen.

- Det er naturligvis en ulykkelig situation, men nu må vi afvente en undersøgelse af, hvad der nærmere er sket, siger Kenneth Pedersen.

Hverken Tasja Parize eller Forsvaret oplyser under hvilke omstændigheder, skuddet er faldet. Sagen bliver nu undersøgt. Ifølge Forsvaret vil Forsvarets Auditørkorps undersøge episoden.

Betjente har siden september sidste år haft selskab af soldater i bevogtningen af synagogen.

De udstationerede soldater er til enhver tid underordnet et medlem af politiet, oplyste rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ved indsættelsen af soldaterne.

/ritzau/

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik