Betjent om Jagtvej 69-demo: Vi var alt for få

En anonym kilde i Københavns Politi kritiserer sidste uges indsats under demonstrationen ved 10-års dagen for rydningen af Ungdomshuset.

Politiledelsen havde undervurderet situation ved sidste uges demonstration for 10-års dagen for rydningen af Ungdomshuset.

Sådan lyder kritikken fra en anonym kilde i Københavns politi, som TV2 Lorry har talt med.

- Vi var for få i forhold til, hvad man plejer at være, siger han.

Ekstra Bladet har talt med flere anonyme kilder i politiet, som retter samme kritik.

Under demonstrationen blev ni anholdt og flere butikker udsat for hærværk, da situationen eskalerede. Københavns politi besluttede onsdag aften at opløse demonstrationen, og først da kom der forstærkninger. Men de skulle være kommet langt tidligere, mener betjenten.

Se flere billeder på Localeyes.dk.

- Jeg oplever, at flere af demonstranterne maskerede sig, allerede inden de gik fra Vor Frues Plads, og tændte romerlys og sådan noget. Der burde man kunne se, at det kunne gå galt. Det var ligesom i gamle dage, deres adfærd og deres attitude, siger han til TV 2 Lorry. 

Betjenten mener også, at demonstranterne fik alt for lang snor.

- På Nørrebrogade, hvor de begynder at smadre ruder og bankfilialer, burde man have opløst demonstrationen. Det vælger man først at gøre ude på den tomme grund på Jagtvej 69, lyder kritikken.

I videoen her ses demonstranter ødelægge flere banker langs Nørrebrogade.

Er flere betjente til fodboldkampe

Fra politiledelsens side valgte man ifølge Ekstra Bladet at indsætte i omegnen af 120-140 betjente under demonstrationen for 10-årsjubilæet.

Og det undrer den anonyme betjent, som sætter det op imod, at politiet er langt mere massivt til stede, når medlemmer af den anti-islamiske organisation For Frihed (Pegida) går march gennem København og moddemonstranter fra venstrefløjen følger dem, samt til fodboldkampe:

- Vi plejer at være over 200 til fodboldkampe, hvor man heller ikke ved, om der sker noget, siger han. 

Københavns Politi: Det kom bag på os

Politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, bekræfter over for Ekstra Bladet, at demonstrationen på Jagtvej gik vildere for sig, end politiets ledelse havde regnet med.

- Jeg forstår til fulde, at der er nogle kolleger, som har følt sig for få. Står man ude i den yderste række og får brosten og møtrikker i hovedet, så kan jeg godt forstå, at man får en fornemmelse af, at ledelsen kunne have planlagt det bedre, siger Peter Dahl til Ekstra Bladet.

Men han mener ikke, der var for få betjente.

- I bagklogskabens klare lys kan man altid sige sådan. Men ved demonstrationer som den her arbejder vi ud fra konkrete efterretninger. Og der var ikke noget i dem, som antydede, at det ville gå så galt, som det gjorde, siger han.

Han mener omvendt, at man fik tilkaldt forstærkningerne i tide.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik