Betjent dømt for joint

En 36-årig politimand fra København blev i går ved Retten i Hillerød idømt en bøde på 2000 kroner for at være i besiddelse af en joint.

Han blev til gengæld frikendt i tiltalen for forsøg på embedsmisbrug og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Politibetjenten har hele vejen igennem benægtet alle tre forhold. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Sagen startede i november 2012, da han var i byen i Hillerød sammen med sin kone og en kammerat. Her kom betjenten i klammeri med et par dørmænd på Diskotek Puls og blev bortvist.

I følge tiltalen skulle den 36-årige betjent have forsøgt at affærdige dørmændene på stedet med, at han var betjent, men i retten har hans kone forklaret, at hun fortalte dørmændene, at hendes mand var politibetjent for at berolige dem med, at parret ikke var ude på ballade.

Hun har samtidig forklaret, at det var hendes joint, der lå i mandens cigaretpakke i hans lomme.

Sagen rullede ved Retten i Hillerød midt i januar, men på dagen var den ene dørmand syg, mens retsmødet ikke var forkyndt for den anden.

Derfor blev sagen skubbet til i går, hvor de begge med deres udlægning af hændelsesforløbet, hvorefter dommeren konkluderede, at betjenten ikke kunne dømmes for hverken forsøg på embedsmisbrug eller overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og dermed heller ikke for det tumult, der opstod mellem parterne uden for diskoteket.

Denne tumult endte dengang i november med, at betjenten og hans kone blev anholdt af betjente fra Nordsjællands Politi efter pufferi på gaden. Disse betjente har også vidnet ved det første retsmøde.

Den 36-årige betjent har udtaget sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen, der kan få disciplinære følger for ham. Der er nedlagt navneforbud i sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik