Bestyrelsen i Egedalsvænge har fået islamisk rådgivning

Beboerne i bebyggelsen Egedalsvænge er vrede over, at den muslimske bestyrelse har lukket to klubber.

Det vækker harme i bebyggelsen Egedalsvænge i Kokkedal i Nordsjælland, at et muslimsk flertal i bestyrelsen har lukket flere beboerklubber, angiveligt efter rådgivning fra den islamiske forening Hizb ut-Tahrir, skriver flere medier.

Læs også: Juletræsbestyrelse i ny splid....

Blandt klubberne er en 36 år gammel billiardklub og klubben "Det gamle vaskeri", hvor den lidt ældre generation fra Egedalsvænge mødes til spil og fælles spisning.

Læs også: Klar til opgør med julejunta....

Sidste år gik bølgerne højt, da bestyrelsen besluttede at skrotte den årlige julefest og fjerne det juletræ, som plejer at stå på toppen af beboerhuset.

1. viceborgmester: Sagen kræver politisk opmærksomhed nu

Ifølge referatet fra et bestyrelsesmøde 11. september sker opsigelse af klubberne "med henblik på en bedre udnyttelse af hobbyrummet".

1. viceborgmester Ulla Hardy-Hansen (K), Fredensborg Kommune, mener, at sagen kræver politisk opmærksomhed nu.

- Det er en sag, der kræver en redegørelse, og jeg regner bestemt med, at den kommer på økonomiudvalgsmødet mandag. Herefter må vi diskutere, hvilke tiltag vi kan tage, siger hun.

Venstre i byrådet forlanger, at Fredensborg Kommune bruger alle midler til at gribe ind over for bestyrelsen i Egedalsvænge og boligforeningen 3B.

Bekræftet, at bestyrelsen har lukket klubberne

- Venstre tager afstand fra den adfærd, der udvises i Egedalsvænges bestyrelse. Det har intet med beboerdemokrati og integration at gøre, siger Thomas Elgaard.

Udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF) vil have by- og boligminister Carsten Hansen (S) til at kontakte bestyrelsen i Egedalsvænge og informere dem om, at de skal tage hensyn til danskerne og dansk kultur i planlægning af foreningens aktiviteter.

Administrerende direktør i den almene boligforening 3B, Bent Frederiksen, bekræfter, at bestyrelsen i Egedalsvænge har lukket klubberne.

Opsigelse er ikke sket efter reglerne

- Vi har i den anledning bedt dem om at holde et afdelingsmøde for alle beboerne, så de dér kan være med til at tage stilling til, hvad lokalerne skal bruges til. Det sker hurtigst muligt, siger han.

Efter hans mening har bestyrelsen ikke handlet efter bogen, og opsigelsen af for eksempel billardklubben er ikke sket efter reglerne, der kræver, at afdelingsbestyrelsen tager beslutningen op på det kommende afdelingsmøde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik