Besøgsboom i den varmeste sommer på bibliotekerne

Bibliotekerne I Helsingør har oplevet besøgsboom i juli. Selv om det har været den mest solrige juli i 20 år, har flere gæster end nogensinde fundet vej til bibliotekerne, skriver Helsingør Dagblad.

90.000 besøgende er det blevet til på alle Helsingør Kommunes biblioteker. Kulturværftet alene har i juli haft 20.000 flere besøgende end sidste år. Og alt i alt har over 55.000 mennesker besøgt biblioteket og kulturhuset i juli. Mange af gæsterne er turister, der skal se det efterhånden meget omtalte bibliotek. Også børnefamilier fra nær og fjern er blandt de besøgende.

Boomet tilskriver publikumschef Dorthe Lykkegaard, Helsingør Kommunes Biblioteker, blandt andet åbningen af Kulturhavnen.

- Der kommer automatisk flere forbi nu, hvor området er åbnet op og faldet på plads. Samtidigt har vi fået en fantastisk omtale i medierne. Men vi oplever også, at kommunens egne borgere tager biblioteket til sig.

Fysisk udlån af bøger er faldet

Selv om der er besøgsrekord, er det fysiske udlån af bøger dog faldende. Besøgende kommer lige så meget for at se udstillinger, for at sidde og læse, for at låne studielokalerne og til de populære debatmøder og foredrag.

- Folk vil gerne ud at mødes med hinanden.

- På grund af vores digitale verden er det sådan, at vi nærmest kan klare alt hjemmefra. Men så opstår der nogle andre måder og behov for at mødes og tale sammen. Det oplever vi til vores debat- og foredragsarrangementer, der er blevet populære, siger Dorthe Lykkegaard.

På Kulturværftet har et af de største tilløbsstykker været Ole Lund Kirkegaard-temaet.

Biblioteksbesøgstal fordoblet i Hornbæk

I Hornbæk er besøgstallet også fordoblet i juli, men sådan er tendensen her hvert år på grund af sommerbyens mange besøgende og turister.

I Hornbæk består bibliotekspublikummet om sommeren ofte af turister, som skal hente informatiuon om Nordsjælland, finde et godt pensionat eller have anden form for hjælp eller information.

- Vi tør slet ikke tænke på, hvor meget besøgstallet boomer, når Søfartsmuseet åbner, siger en tilfreds Dorthe Lykkegaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik