Besøg TV 2 Lorry på Kulturnatten: Hør om moderne journalistik i en historisk bygning

Til Kulturnatten 2018 inviterer TV 2 Lorry indenfor til en rundvisning i vores historiske lokaler. Vi vil også fortælle om, hvordan vores journalistik vil udvikle sig i fremtiden.

Skolernes efterårsferie bliver endnu engang indledt med en rigtig festaften, når Kulturnatten i København, fredag d. 12 oktober, byder på hundredevis af kulturelle særarrangementer.

TV 2 Lorry er selvfølgelig med igen! 

Vi viser rundt i alle kringelkroge af vores historiske lokaler og diskuterer moderne journalistik i en medieverden med konstante nybrud.

Fremtidens TV 2 Lorry

TV 2 Lorry har stadig hjemme i lokalerne på Frederiksberg, hvor det hele startede, da vi sendte vores første udsendelse 2. januar 1990. På Kulturnatten ruller vi vores tungeste skyts ud, så du kan få den bedste og mest ærlige oplevelse af stedet og mediet som muligt.

Direktør Morten Kjær Pedersen vil byde velkommen til et alsidigt mediehus, hvor han vil give et ekslusivt indblik i, hvilken station TV 2 Lorry vil udvikle sig til i en meget nær fremtid.

Både i forhold til vores tv udsendelser og vores voksende online univers, er der spændende ting i vente.

- Den mest umiddelbare forandring, som folk snart vil begynde at se, er at vores visuelle udtryk ændrer sig. Men så vil de også begynde at lægge mærke til, at vi i meget højere grad vil bevæge os ud i virkeligheden og blive en del af vores egen region, siger Morten Kjær Petersen, direktør, TV 2 Lorry.

Dét, og hvordan vi for fremtiden vil strukturere vores nyheder og arbejde med nye nyhedskriterier, kan du høre meget mere om på Kulturnatten.

Nye nyhedskriterier

I foråret 2018 rullede stationen nye nyhedskriterier ud, som hver dag skal styre redaktionen mod bedre og mere relevante nyhedshistorier. På Kulturnatten kan du møde nyhedschef Ninna Kokholm, som vil gennemgå kriterierne.

- Jeg vil løfte sløret for, hvordan vi arbejder inde i maskinrummet med vores egne nyhedskriterier. Vi vil gerne noget andet, end det man lærer på den klassiske journalistuddannelse, hvor konflikt stadig er et gældende nyhedskriterie, siger Ninna Kokholm, nyhedschef hos TV 2 Lorry.

 

TV 2 Lorrys egne nyhedskriterier er blandt andet blevet til efter et samarbejde med gymnasieklasser i regionalstationens sendeområde. Samarbejdet bestod i at medieelever overtog nyhedsudsendelsen fire fredag i træk og egenrådigt måtte bestemme, hvilke nyheder der blev bragt.

- Vi har for eksempel udviklet et nyhedskriterie, der hedder håb. Det skyldes, at vi faktisk gerne vil være med til at gøre Lorryland til et bedre sted; at bo i, at være i, at leve i. Derfor vil vi gerne være med til at finde håb og løsninger i de problemstillinger, som vi beskæftiger os med, siger Ninna Kokholm. 

Hvordan man kan se det i den daglige journalistik, kan du høre meget mere om, og stille kritiske spørgsmål til, når TV 2 Lorry slår dørene op på fredag. 

Vi glæder os til at byde jer indenfor på Kulturnatten.

Alt det praktiske

Hvornår: Fredag d. 12 oktober 18:00 - 22:00

Hvor: Allégade 7-9, 2000 Frederiksberg

Hvad ellers: 
​​Adgang kræver et kulturpas og tilmelding på forhånd.
Du kan finde billetter her.
​​​​​​​​

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik