Berømt betalingsgigant i Ballerup fyrer hele bestyrelsen

Betalingsgiganten Nets, der har hovedsæde i Ballerup, smider hele sin bestyrelse på porten.

Den kendte danske betalingsgigant Nets skal have en helt ny bestyrelse.

Sådan lyder udmeldingen fra virksomhedens nye ejere, kapitalfonden Hellman & Friedman, i et brev til aktionærerne i Nets, skriver Finans.dk.

Udmeldingen kommer blot to dage før, at kapitalfonden officielt overtager Nets, og ifølge Finans.dk er udrensningen af den nuværende bestyrelse ”usædvanlig”.

Det er nemlig helt normalt, at en ny ejer indsætter et par bestyrelsesmedlemmer fra egne rækker. Men det er mere usædvanligt, at en ny ejer smider en hel bestyrelse på porten og selv sætter sig på alle posterne, skriver Finans.dk.

Direktør klar til at fortsætte

I brevet til aktionærerne står der, at den nye bestyrelse vil træde til 27. februar.

Bestyrelsen vil bestå af direktionsmedlemmer fra Hellman & Friedman, der er den største kapitalfond i den nye ejerkreds.

Nets' administrerende direktør, Bo Nilsson, står til at tjene 475 millioner kroner på salget af Nets til Hellman & Friedman.
Nets' administrerende direktør, Bo Nilsson, står til at tjene 475 millioner kroner på salget af Nets til Hellman & Friedman.
Foto: Liselotte Sabroe - Scanpix & Ritzau

Nets' administrerende direktør, Bo Nilsson, siger, at han er klar til at fortsætte.

- Jeg ser Hellman & Friedman som en god ny ejer med en offensiv vækstagenda, der flugter med mit eget syn på virksomhedens potentiale. Hvem der skal lede Nets, er i sidste ende den nye bestyrelses beslutning, men jeg stiller mig meget gerne til rådighed og er fuldt ud klar og motiveret til at lede virksomheden under den nye ejer, siger Bo Nilsson til Finans.dk.

Har tjent mange millioner

Bo Nilsson har været direktør i Nets siden 2014, og han står til at tjene 475 millioner kroner på salget af Nets til Hellman & Friedman.

Det beløb skal lægges oven i de flere 100 millioner kroner, som Bo Nilsson tjente, da Nets blev børsnoteret i 2016. Derudover solgte han en andel af sine aktier i Nets sidste år for 180 millioner kroner.

Hellman & Friedmans topchef, Stefan Götz.
Hellman & Friedmans topchef, Stefan Götz.
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen - Scanpix & Ritzau

Ejerkredsens indstilling til den nye bestyrelse tæller Hellman & Friedmans topchef, Stefan Götz, og de tre andre direktionsmedlemmer Patrick Healy, Johannes Korp og Zita Saurel, skriver Finans.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik