Beredskabschef frygter at tabe kampen mod vandet

Beredskabet er presset, advarer beredskabets sekretariatschef. Han frygter, at beredskabet kommer til kort, hvis vandet stiger for meget.

Er der mandskab og udstyr nok til at holde stand? Det spørgsmål stiller Bjarne Nigaard, sekretariatschefen for Danske Beredskaber, sig selv lige nu.

Det er blot en uge siden, at stormvejret Urd ramte landet. Nu er der endnu en gang varslet stormflod, men meget af det nødvendige udstyr er ikke klar, og mandskabet er presset til det yderste, advarer Bjarne Nigaard.  

- Vi gør alt, hvad vi kan for at holde stand, men vi har ganske enkelt ikke mere at investere nu. Vi må derfor bare håbe på, at vandet ikke stiger for voldsomt. For vi kan ikke klare mere, hvor gerne vi end ville, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber. 

Mandskab på overarbejde

Meget af udstyret, der kan blive afgørende i aften, er ikke klar efter Urd, det er ikke klargjort, og en del udstyr er stadig placeret der, hvor det var i brug under sidste uges storm. Samtidig er mandskabet presset til det yderste. De har allerede mange timers overarbejde fra sidste uge. 

quote Vi risikerer i aften at stå i en situation, hvor vi taber kampen mod vandet, fordi vi ikke har ressourcer nok

Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber.

- Ham, der havde indsatsansvaret og var på vagt fire døgn i træk i sidste uge, er flere steder den samme, der skal på vagt denne gang, for der er ikke længere andre, der kan afløse, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber.

I vores område er det beredskabet i Dragør, Køge og Stevns, der er hårdest presset. Det er her, prognoserne lige nu viser, at stormfloden vil ramme hårdest. 

- Vi har dimensioneret vores beredskab, så vi kan klare hverdagens hændelser og enkelte ekstraordinære hændelser. Men rammes vi af flere eller abnormt store hændelser, så er jeg bange for, at vi kommer til at opleve, at elastikken sprænger for os. Nu håber vi bare på, at det ikke bliver i nat, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber.  

Nødråbet kommer efter, at Beredskabet i en politisk aftale mellem Folketinget og Kommunernes Landsforening skal spare 20 pct. af budgettet - svarende til cirka 175 millioner. Besparelserne skal effektueres i 2016 og 2017.

- Vi må sige fra nu, for vores faglige stolthed skal være intakt. Når klimaet forandrer sig som nu, og vi samtidig skal spare så stort et beløb, så kan vi ikke udføre vore arbejde ordentligt. Vi risikerer i aften at stå i en situation, hvor vi taber kampen mod vandet, fordi vi ikke har ressourcer nok, siger Bjarne Nigaard, sekretariatschef for Danske Beredskaber til TV2 Lorry. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik