Beredskabet bliver beskudt: Politiker kræver handling

Nytårsaften blev Hovedstadens Beredskab beskudt med fyrværkeri. Men det skal være slut nu, lyder det fra folketingspolitiker Lars Aslan Rasmussen.

 

Det er under al kritik, at beredskabsfolk bliver beskudt med fyrværkeri af unge mennesker, mens de prøver at udføre deres arbejde nytårsaften.

Det mener Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet, der derfor tirsdag aften har skrevet til justitsminister Søren Pape Poulsen fra De Konservative.

Han har blandt andet spurgt justitsministeren, om politiet i hovedstadsområdet har ressourcer nok til at beskytte beredskabet mod skud med fyrværkeri og også stenkast.

- Det er vigtigt, først og fremmest i hovedstadsområdet, at der er de nødvendige politiressourcer. Det er i hovedstadsområdet, der har været stenkast og fyrværkeriangreb mod beredskabet, og derfor skal politiet være til stede og have de ressourcer, som de behøver, siger han.

Lars Aslan Rasmussen fra Socialdemokratiet kræver handling.

Lars Aslan Rasmussens udmelding kommer, efter Hovedstadens Beredskab oplevede at blive beskudt med fyrværkeri tre forskellige steder nytårsnat i år. Både i Nordvestkvarteret og på Vesterbro i København samt for andet år i træk på Bækgården i Albertslund.

Heldigvis kom ingen fra beredskabet til skade.

Hovedstadens Beredskab vil have mere forebyggende arbejde

Men spørger man operationschefen fra Hovedstadens Beredskab, Tim Ole Simonsen, der var på vagt nytårsaften, er der ikke behov for flere politiressourcer.

- Vi efterspørger ikke en større politimæssig indsats, og vi har i forvejen et tæt samarbejde med politiet, der i høj grad også er til stede, når vi har behov for det, siger han.

I stedet mener han, at problemet skal løses med forebyggende arbejde:

- Det er ganske unge mennesker, nærmest børn, der skyder mod beredskabet med fyrværkeri. Derfor må der dels være nogle forældre, der kan træde i karakter, dels må myndighederne gøre mere for at oplyse dem om beredskabets indsats, siger Tim Ole Simonsen.

- Kommunerne gør i forvejen et kæmpe arbejde i et SSP-samarbejde, som eksisterer, og det er i det samarbejde, at problemet skal løses, fortsætter han.

Lars Aslan Rasmussens spørgsmål til justitsministeren:

  1. Mener justitsministeren, at politiet i hovedstadsområdet har ressourcer nok til at beskytte folk i beredskabet mod stenkast, skud med fyrværkeri med mere?
  2. Hvilke erfaringer er der med det forebyggende arbejde i forhold til uddannelse af brandkadetter og andre tiltag i kommunerne, der skal skabe en større forståelse for vores folk i beredskabet?
  3. Mener justitsministeren, at man som borger i et udsat boligområde i hovedstaden har ligeså stor sikkerhed for, at ambulance- og brandfolk kan arbejde i ens nabolag, på samme måde som andre steder i landet?

Mere viden om beredskabet nødvendig

Lars Aslan Rasmussen er enig i, at der skal foretages mere forebyggende arbejde.

Han har spurgt justitsministeren, hvilke erfaringer der er med blandt andet at uddanne unge til at være brandkadetter for på den måde at skabe større forståelse for beredskabets arbejde.

- Det er rigtig vigtigt, at vi giver nogen af dem, der bor i udsatte boligområder, mere viden om vores beredskab og får dem til at gå ind i det, så vi ikke oplever den her modstand mod brandfolk og folk, der arbejder andre steder i det offentlige, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsministeren onsdag om Lars Aslan Rasmussens spørgsmål og forslag om mere politi og mere forebygende arbejde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik