Beredskaber får stor sparekniv

Regeringen har nedsat Redningsberedskabets Strukturudvalg, som i løbet af foråret skal fremlægge en ny struktur for beredskabet.

Strukturudvalget skal tage udgangspunkt i Deloittes budgetanalyse af beredskabsområdet, hvor man arbejder med flere forskellige modeller til den endelige struktur. Fælles for modellerne er, at flere beredskabsenheder, ser ud til at skulle slå sig sammen.

De store besparelser vækker dog bekymring i de kommunale beredskaber.

- Med udgangspunkt i Deloittes rapporter er det fuldstændig urealistiske store tal, de mener at kunne spare på et af Europas billigste og mest velfungerende beredskaber. Jeg er meget betænkelig omkring planerne, for besparelserne kan give samfundsøkonomiske konsekvenser, der langt overstiger besparelsernes værdi, siger Niels Mørup, formand for Foreningen af Kommunale Beredskabschefer og beredskabschef i Nordsjællands Brandvæsen til Frederiksborg Amts Avis.

De rammer - som regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er blevet enige om - indebærer at millionbesparelsen skal ske, uden at det går ud over beredskabets udrykningstid og robusthed.

I Hillerød ser borgmesteren omvendt lysere på omstruktureringen.

- Sådan som kommissoriet er skruet sammen, synes jeg, det er interessant at kigge på. Hvis det kan frigive noget økonomi og effektivisere beredskabet, uden at kvaliteten falder eller responstiden stiger, så er det fornuftigt, siger Dorte Meldgaard (K), borgmester i Hillerød til Frederiksborg Amts Avis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik