Brandfare i juletiden: Beredskab opfordrer til ekstra omtanke

Julemåneden byder traditionen tro på masser af levende lys. Men de mange levende lys øger også nødvendigheden af at have styr på brandsikkerheden i hjemmet.

Den 1. december er det fælles røgalarms-dag i alle de nordiske lande. 

Datoen er nemlig også starten på julemåneden, hvor levende lys i hjemmet ofte er en fast del af inventaret. Desværre udgør de levende lys også en brandfare.

Således rykker brandvæsnet ud til mange flere brande i juletiden. Det skriver Hovedstadens Beredskab i et opslag på deres facebook-side. I opslaget er også en kort animation, der viser hvordan en brand i hjemmet kan brede sig til et helt hus på under ti minutter.

De anbefaler derfor, at man sikrer sig, at røgalarmerne i hjemmet virker korrekt. Hvis de altså er installeret:

- Det er blevet bedre, men der er klart stadig plads til forbedring på det område, siger operationschef Brian Eriksson ved Hovedstadens Beredskab. Han fortæller videre, at brandvæsnet tit oplever, at det er røgalarmen der udgør forskellen mellem liv og død i brandsituationer.

For at sprede det budskab er de i dag til stede i både Glostrup, Valby, Dragør, Frederiksberg, Amager og på Nørreport.

Beredskabets gode råd til at forebygge brand i hjemmet:

- Sæt røgalarmer op i dit hjem.

- Test røgalarmerne en gang om måneden.

- Skift mindst batteri i røgalarmerne en gang årligt.

- Gennemgå sikkerheden i hjemmet.

- Lav og øv en flugtplan.

- Hav styr på brandfarlige væsker og gas.

 

Kilde: Hovedstadens Beredskab

Men udover røgalarmer, så er brandsikring af hjemmet generelt også vigtigt. Og her fortæller operationschefen, at forebyggende brandsikring faktisk ikke handler så meget om tekniske installationer i hjemmet:

- Langt størstedelen handler om egen adfærd. Vi har en talemåde der hedder, at den der tænder, slukker. Forstået på den måde, at har man tændt et stearinlys for hyggens skyld, så har man også ansvaret for at slukke det, når man forlader rummet, siger Brian Eriksson.

I midten af november var spejdere og brandmænd side om side på tur for at tilbyde gratis brandsikkerhedstjek.

Her i juletiden vil han desuden gerne sætte særligt fokus på juledekorationer. De bliver nemlig farligere, jo længere lysene brænder ned, og jo mere tørt grannet bliver, og han opfordrer derfor til at være ekstra forsigtig, hvis man lige skal have de sidste rester af julestemning med.

Du kan læse mere om brandsikring på Hovedstadens Beredskabs hjemmeside, hvor du også finder en tjekliste til brandsikkerheden i hjemmet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik