Beredskab opfordrer: Pas på med ukrudtsbrænderen!

Efter adskillige brande forårsaget af ukrudtsbrændere, opfordrer Frederiksborg Brand & Redning nu til at tænke sig om en ekstra gang.

quote Vi så gerne, at man helt afholder sig fra at bruge brænderen som ukrudtsmiddel

Jimmy Andersen, indsatsleder, Frederiksborg Brand & Redning

Forår og sommer er højsæson for udlugning af ukrudt i haven, men det betyder desværre også højsæson for brande, fordi folk ikke er forsigtige nok, når de tager ukrudtsbrænderen i brug. Derfor opfordrer Frederiksborg Brand & Redning nu på det kraftigste til, at man passer på:

- Vi så gerne, at man helt afholder sig fra at bruge brænderen som ukrudtsmiddel, men vi må erkende, at den er meget populær. Vi vil derfor opfordre til, at man udviser ekstrem forsigtighed, når man bruger den, siger Jimmy Andersen, der er indsatsleder ved Frederiksborg Brand & Redning.

De farlige situationer sker oftest, når der ukrudtsbrænderen bruges langs hække, plankeværker og træbeklædte facader. Her skal man være forsigtig, fordi det ikke altid er synligt, om flammen rammer løv eller træværk på bagsiden:

- Der skal ikke mere end noget tykt spindelvæv og en håndfuld tørre blade bag brædderne til at starte en brand, der ikke opdages, før hele skuret står i flammer, siger Jimmy Andersen.

Husk de fem gode råd:

Frederiksborg Brand & Redning råder til, at man husker Beredskabsstyrelsens råd til sikker brug af ukrudtsbrænder: 
  • Ukrudtet skal kun svitses - det skal ikke brænde
  • Lad være at bruge ukrudtsbrænderen, hvis det er meget tørt eller blæser
  • Hold god afstand til hække, blade, skuret og andet
  • Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op
  • Hav vand i nærheden 
Kilde: Beredsskabstyrelsen

Vær opmærksom

Ifølge Martin Howardsen, der er beredskabsinspektør hos Nordsjællands Beredskab, er det derfor vigtigt at man på forhånd er opmærksom på, hvordan man slukker en eventuel brand, hvis man arbejder med ukrudtsbrændere:

quote Pas nu på derude

Jimmy Andersen, indsatsleder, Frederiksborg Brand & Redning

- Man skal tænke tanken helt igennem, så man kan bekæmpe den, hvis uheldet er ude. Vi vil anbefale, at man downloader 112 appen, så vagtcentralen ved lige præcis, hvor man er. Og har man brugt en gasbrænder, skal man observere området efterfølgende, for sådan en brand kan komme et stykke tid efter, siger Martin Howardsen.

Det er naturligvis især i de varme og tørre perioder, som vi har set her i maj, at risikoen for at brænde mere end ukrudtet af med brænderen er særlig stor. Udsigten for pinsen byder heller ikke på vådere vejr, derfor håber Jimmy Andersen, at folk tænker sig om en ekstra gang:

- Pas nu på derude. Der er så mange sjovere ting at lave i ferien end at få besøg af brandvæsenet, fordi uheldet er ude.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik