Beredskab om fyrværkeri: Husk nu de stråtækte huse

Man skal holde en afstand af 200 meter til stråtækte bebyggelser, når man skyder nytårskrudt af, lyder det fra Hovedstadens Beredskab.

I aften vil rigtig mange på et tidspunkt fyre en raket eller et batteri af, og Hovedstadens Beredskab beder folk huske, at der er mange stråtækte huse i hovedstadsområdet.

quote Det ville være super ærgerligt, at man med en simpel nytårraket til 10 kroner er årsag til, at der går ild i en stråtækt ejendom, hvor der er kulturbevaringsværdier i.

Tim Ole Simonsen, Hovedstadens Beredskab

- Når man fyrer fyrværkeri af, er tommelfingerreglen, at man skal holde en afstand af 10 meter til bygninger med hårdt tag, men det gør sig helt anderledes gældende for stråtækte bebyggelser, hvor der skal være en afstand på 200 meter, siger Tim Ole Simonsen, der er indsatsleder i Hovedstadens Beredskab, og fortsætter:

- Det, som mange måske ikke er opmærksomme på, er, at der kan ligge stråtækte bygninger tæt på, hvor de bor, 

Han påpeger, at der fx er rigtig mange stråtækte huse i Dragør, ligesom der også er stråtækte bygninger omkring den gamle landsby i Brøndby, omkring den gamle landsby i Albertslund og omkring Brønshøj Torv.

Det betyder altså, at der er mange steder i hovedstadsområdet, hvor man skal være ekstra påpasselig, når man fyrer nytårskrudt af.

- Der er formentlig mange ude i lokalområdet, der ikke er klar over det, og det ville være super ærgerligt, at man med en simpel nytårraket til 10 kroner er årsag til, at der går ild i en stråtækt ejendom, hvor der er kulturbevaringsværdier i, siger indsatslederen. 

Fakta om fyrværkeri

  • Du må opbevare 5 kg NEM (netto eksplosiv mængde) i dit hjem. NEM-vægten kan du altid se på dit fyrværkeri. De 5 kg svarer også til den højst tilladte vægt for fyrværkeri, du må køre med i din private bil. 
  • Som privatperson må man kun transportere fyrværkeri til ens eget personlige eller hjemlige brug, og man må ikke transportere det sammen med andet farligt gods (fx ten reservedunk til benzin i bagagerummet).
  • Hvis du gerne vil have fyrværkeri til en festlig lejlighed efter den 1. januar og inden den 27. december, så skal du alliere dig med en uddannet fyrværker. De er nemlig de eneste, der lovligt kan fyre nytårsfyrværkeri af uden for nytårssæsonen.

Færre brande end tidligere

quote Vi kan se nogle ændringer i ungdomskulturen, der gør, at vi ikke har massive containerafbrændinger på Nørrebro og Vesterbro, som vi havde før i tiden.

Tim Ole Simonsen, Hovedstadens Beredskab

Ifølge indsatslederen går det generelt fremad, når det gælder udrykninger til brande nytårsaften. Der er ganske enkelt færre brande i hovedstadsområdet end tidligere.

- Årsagen til faldet kan være mangfoldigt. Vi kan se nogle ændringer i ungdomskulturen, der gør, at vi ikke har massive containerafbrændinger på Nørrebro og Vesterbro, som vi havde før i tiden. Vi kan også se, at den type batteri, der bliver solgt, er af en lidt anden karakter - der er ikke så mange små vildfarne raketter. Der er formentlig flere årsager til, at antallet af brande falder nytårsaften, fortællerTim Ole Simonsen.

Han pointerer, at vejret også spiller en stor rolle, når det gælder udrykninger nytårsaften. Hvis det er meget koldt eller vådt, er der generelt færre brande, end hvis det er stille og lunt, lyder det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik