Benedikte Kiær er gravid - får borgmesterbarn i januar

Efter at være kommet hjem fra ferie ser Helsingørs borgmester Benedikte Kiær lidt rundere ud end normalt, men det er ikke den gode franske mad og vin, som har sat sig på politikeren. En lykkelig Kiær er nemlig gravid og skal føde til januar med manden Lars Dam ved sin side. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Vi har det rigtigt godt med det her og er meget glade for, at det er lykkedes. Fra sit tidligere ægteskab har Lars Simon på 14 år, og han glæder sig også virkelig. Måske blandt andet, fordi han får den lillebror, som han bestilte for mange år siden, forklarer Benedikte Kiær.

Borgmesteren er fire måneder henne i sin graviditet. Og det vides allerede nu, at det er en dreng, som Kiær skal føde midt i januar.

Kiær har været gravid før, men tidligt i graviditeterne gik det galt hver gang.

- Vi prøvede i nogle år uden, at det fungerede. Mine graviditeter stoppede i sjette, syvende uge, fortæller borgmesteren i Helsingør.

Som tidligere omtalt i Helsingør Dagblad har Kiær og Dam derfor arbejdet på at adoptere et barn - fra Etiopien. Men den proces viste sig også at blive længere end forventet.

- Vi har jo ventet og ventet og ventet på adoptionen. Men det er bare blevet svært med børn fra Etiopien. Vi har arbejdet på adoptionen i seks år og har været på venteliste siden april 2011, siger Kiær.

Kiær og Dam sad fast på en adoptionsventeliste, der på grund af problemer i Etiopien og i adoptionsbureauerne bare ikke rykkede sig ud af stedet. Men så en dag?

- Vi fik mulighed for at prøve noget nyt. Vores læge kontaktede os og fortalte os, at der måske var endnu en mulighed, en metode inden for fertilitetsbehandling, som Lars og jeg ikke tidligere havde prøvet. Vi sagde ja, og det gik godt. Nu er jeg 16 uger henne. Min termin er sat til den 15. januar. Og nu satser vi bare på, at alt går vel. Men jeg har det virkelig fint, forklarer hun.

I de første måneder af graviditeten havde Benedikte Kiær det dog knapt så fint. Morgenkvalme og træthed var nogle af generne ved den ellers positive tilstand i borgmesterkroppen.

- Jeg har heldigvis ikke morgenkvalme længere. Det var ellers noget med, at jeg skulle skynde mig helt vildt med at spise om morgenen, det kunne ikke gå hurtigt nok, for kvalmen kom jo. Og de første par måneder var jeg træt som et ondt år. Jeg har virkelig fået forståelse for de kvinder, der bliver trætte under graviditeten, hatten af for dem, for hold da op, hvor det sætter sig, fortæller Benedikte Kiær.

Lars Dam fylder 40 år næste år. Kiær fylder 46 år i år. Hun bliver derfor en mor, der er noget oppe i alderen, men det skyldes ikke, at parret har ventet med at forsøge sig.

- At være en måske ældre mor ser jeg ikke noget problem i. Og vi har altså været i gang med det her i rigtigt mange år. Da vi havde mødt hinanden, tog Lars og jeg hurtigt en beslutning om, at vi ville forsøge at få børn, for jeg var 37 og ville gerne have børn og vidste, at det nok ikke ville blive en søndagsudflugt at blive gravid, forklarer Benedikte Kiær.

Efter mange års forsøg på forskellig vis ser det nu ud til, at politikeren alligevel får det måske største ønske opfyldt. Denne graviditet er nået langt længere end de tidligere, og lægerne ser ingen grund til uro.

- Jeg er kommet godt igennem det første trimester og har haft det fint længe. Men jeg kan da selvfølgelig mærke, at der sker noget med kroppen, for der er en ordentlig omstrukturering i gang, konstaterer Benedikte Kiær med et smil.

En vis omstrukturering vil der naturligvis komme på Helsingør Rådhus på Stengade, når Kiær nærmer sig terminen. Helsingørs viceborgmester Ib Kirkegaard skal nok ikke planlægge ferie lige i de første måneder af 2016.

- Jeg regner da med at gå på barsel i nogle måneder. Jeg går fra lige efter nytår og er vel i gang igen i april, hvis alting spiller. Det vil være i en rolig periode rent politisk, men jeg vil naturligvis følge kommunen nøje hjemmefra, fortæller Kiær.

Netop nærheden til hjem og voksende familie har også været årsagen til, at Benedikte Kiær, tidligere socialminister og folketingsmedlem, i flere år har meldt ud, at hun under ingen omstændigheder var i spil til en eventuel ny ministertjans med mange rejser og umulige arbejdstider af hensyn til et kommende barn - uanset om det var et adoptivbarn eller fra egen mave så at sige.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik