Direktør Pia Jette Hansen mener, der er to årsager til publikumsrekorden. Dels at danskerne elsker traditioner, og dels at Bellevue Teatret har ændret markedsføringsstrategi. Foto: Christina Hauschildt

Bellevue Teatret slår 29 år gammel publikumsrekord

Bellevue Teatret har slået 29 år gammel publikumsrekord med forestillingen Folk og Røvere i Kardemommeby.

Noget tyder på, at danskerne elsker traditioner.

​I 36 år har Bellevue Teatret haft en fast juletradition med at spille ’Folk og Røvere i Kardemomme By’. 

Pia Jette Hansen, der har været direktør på Bellevue Teatret siden oktober, mener der er to hovedårsager til, at man netop i år har slået rekorden fra 1988. For det første har teatret ændret markedsføringsstrategi. 

 - For det andet fornemmer jeg, at danskerne i den grad har et ønske om familietraditioner og faste holdepunkter i en verden, der konstant ændrer sig. Det potentiale har vi med en forestilling, som har spillet så længe, at mange af dem, der er blevet bedsteforældre og kommer med deres børnebørn, også kom her, da deres egne børn var små, siger hun.

Læs også Teateranmelder om SKAM-premiere: "Så forbandet godt"

Publikumsstigning på 50 pct.

Den hidtidige publikumsrekord er fra 1988, her var 26.041 publikummer var forbi for at se Kasper, Jesper og Jonathan. 

Den 29 år gamle rekord blev slået torsdag, hvor billetsalget nåede 26.610 solgte billetter. På Bellevue Teatret forventer man, at billetsalget vil komme helt op omkring 30.000 solgte billetter denne sæson.

De senere år har billetsalget ligget på omkring 20.000 billetter om året, med forventningen på 30.000 solgte billetter i år, kan teatret muligvis se frem til en publikumsstigning på intet mindre end 50 pct.

Bellevue Teatret fejrer publikumsrekorden lørdag og søndag mellem kl. 14 og 18 med gratis gløgg og æbleskiver i Arne Jacobsens vinterrestaurant lige ved siden af Bellevue Teatret. 

Læs også Gratis museum-entré til alle pensionister i København