Bella Center planlægger gigant-kongressal

Bella Center må sige nej til store kongresser. De håber derfor på at få lov til at udvide med en ny gigant-kongressal på 14.000 kvadratmeter.

Bella Center på Amager har planer om at udvide konference-centeret med Nordeuropas største kongressal.

Kongres-salen skal placeres som en udvidelse af det eksisterende kongrescenter og bliver en tilføjelse på 14.000 kvadratmeter kongressal, og derudover skal der også bygges 7000 kvadratmeter såkaldt fleksible områder. I forvejen er Bella Center ifølge deres hjemmeside 121.000 kvadratmeter stort.

For at planerne skal blive til virkelighed, skal en ny lokalplan for området vedtages. Den skal Teknik- og Miljøudvalget i kommunen i første omgang behandle i starten af maj. Herefter kan lokalplanen sendes i offentlig høring.

Bella Center må sige nej til store kongresser

Planerne om de mange tusind nye kvadratmeter kommer efter flere års stigende efterspørgsel på internationale kongresser – også på kongresser, som er for store til det nuværende Bella Center.

Det betyder tabt forretning og tabt turisme for det øvrige København, når Bella Center må sige nej til kongresser, og derfor er udvidelsen nødvendig, mener Allan L. Agerholm. Han er er administrerende direktør for BC Hospitality Group, som udover Bella Center også ejer blandt andet Forum og en række hoteller. 

- Vi er som by dygtige til at eksekvere og dygtige til at sørge for, at de kongresdelegerede føler sig velkomne, og de føler sig hjemme, når de er her. Det momentum, det skal vi udnytte til at tage næste bid, kan man sige, af markedet – altså de noget større kongresser, end vi kunne tage tidligere, siger Allan L. Agerholm til TV 2 Lorry.

Wonderful Copenhagen: Gode nyheder

Hos turismeorganisationen Wonderful Copenhagen er de begejstrede over nyheden:

- Det er ekstremt gode nyheder for hele hovedstaden. København spiller mod de helt store i den globale konkurrence om de attraktive videnkongresser, som allerede i dag er en milliardforretning for hovedstaden. Og her er kapacitet i forhold til at kunne huse de store kongresser helt afgørende, siger Mikkel Aarø, der er direktør i Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik