Belastede klubber skal have flest penge

I ungdomsklubben Garagen på Amager tør de unge ikke at passere Frihedskiosken på Sundholmsvej, fordi de så kommer over på »de andres territorium«.

På Østerbro har 'creme de la creme-børnene', som ungdomsklublederen kalder dem, andre problemer: De deler lokaler med SFO'ens »skrigende børn«, og det er irriterende.

Forskellen på København Kommunes ungdomsklubber for de 14-18-årige er stor, men det vil børne- og ungeborgmester Anne Vang (S) nu gøre op med.

Sammen med SF vil hun give ekstra penge til socialt belastede klubber og springe de velstillede over.

Hidtil har princippet været en fordeling efter antallet af unge, men nu skal der permanent afsættes ekstra midler i de årlige budgetter, som i stedet uddeles efter et 'socialt taxameter'. Næste år 17 millioner kroner, skriver Politiken.

»Vores klubber bliver meget socialt opdelte, fordi de velstillede unge flygter fra de belastede boligområders klubber. Der er simpelthen ikke pædagoger nok de steder, fordi personalet bruger utrolig meget tid på alene at skrive socialsager og løse sociale problemer. Det er ikke rimeligt«, siger Anne Vang til Politiken.

Formanden for pædagogernes fagforening, BUPL, Henning Pedersen, glæder sig over initiativet:

»Der skal en ekstrem massiv indsats til, hvis de sociale forskelle skal udlignes - især i klubberne, fordi de unge jo så er blevet ret gamle. I mange kommuner er der meget voldsomt brug for, at man får fat på de unge og påvirker dem til ikke at indgå i bander og til ikke at lave kriminalitet«, siger han til Politiken.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) kalder det »sund fornuft« at øremærke penge til områder, hvor børn og unge i særlig grad har brug for at have voksne omkring sig også uden for skoletid. Hun peger på, at den filosofi for længst er slået igennem i folkeskolen.

Thomas Gyldal Petersen, socialdemokratisk borgmester i Herlev, er mere skeptisk. Han advarer mod at »bruge en stor pose penge på kun én befolkningsgruppe«, for »alle borgere skal føle, at velfærdssamfundet går mod bedre tider«.

»Jeg kender ikke det konkrete udspil i København, og hvis det er en ny pose penge, de bruger, som ikke tages fra andre klubber, så er det fint nok at bruge dem på en målrettet indsats. Vi skal bare passe på, at den offentlige sektor ikke kun skal være til for de svageste, og så kan alle andre betale for servicen selv«, siger han til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik