Bekymrende resultat af fartkontrol: 770 hastighedsbøder i løbet af 24 timer

Nordsjællands Politi var onsdag på en 24-timer lang fartkontrol. Kontrollen medførte bøder til 770 bilister og 13 fik en betinget frakendelse af kørekortet.

For første gang nogensinde var betjentene hos Nordsjællands Politi onsdag ude på en 24-timers fartkontrol. Den døgnlange indsats, der først sluttede sent onsdag aften, var en del af det europæiske færdselspolitisamarbejde, hvor der i denne uge er særligt fokus på hastighedsovertrædelser.

Og resultatet fra fartkontrollen i Nordsjællands Politi var desværre ekstremt mange lovovertrædelser på de nordsjællandske veje.

- Det er dybt bekymrende, at så mange tilsidesætter sikkerheden, når de kører bil. Vi har alle et ansvar for hinandens sikkerhed, som mange desværre tilsidesætter fuldstændig, siger Nick Gall, der er politikommissær i Nordsjællands Politis færdselsafdeling.

Ifølge politiet er for høj hastighed involveret i hver tredje trafikulykke, og derfor ærgrer de mange lovovertrædelser også betjentene.

- Hastighed er et af vores tre fokusområder sammen med uopmærksomhed og alkohol på færdselsområdet. Derfor sætter vi også massivt ind for at få nedbragt antallet af fartsyndere. Det gør vi, da det er vores overordnede mål at få nedbragt antallet af trafikdræbte, siger Nick Gall.

Den 24-timer lange fartkontrol i Nordsjælland fandt sted på 15 forskellige lokationer. I alt blev 770 personer målt til at køre for stærkt, hvilket medførte en bøde.

Derudover kørte hele 153 af fartsynderne mere en 30 procent for stærkt i forhold til det tilladte, hvilket medførte et klip i kørekortet.

Vil overveje lignende kontrol i fremtiden

13 personer havde foden plantet alt for solidt på speederen og kørte mere en 160 kilometer i timen - det svarer til 60 procent over den tilladte hastighedsgrænse. 

Det medførte 13 betingede frakendelser af bilisternes kørekort.

- I forhold til, at vi har oplyst så tydeligt om vores kampagne, så undrer det mig, at så mange fortsat ikke kan finde ud af at overholde fartgrænserne, siger Nick Gall.

De gode - eller rettere sagt bekymrende - resultater hos politiet med den 24 timer lange kontrol har medført, at man også i fremtiden vil overveje at lave fartmålinger om natten.

- Vi har kunne se, at der om natten har været flere hastighedsovertrædelser over 170 kilometer i timen - endda en enkelt et sted, hvor man måtte køre 90. Derfor er der desværre potentiale til, at vi skal gå videre med vores erfaringer fra kontrollen, siger Nick Gall.

Den hurtigste bilist i løbet af den døgnlange kontrol blev målt til at køre 184 kilometer i timen på en strækning med en fartgrænse på 110 kilometer i timen.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik