Bekymrende: Flere nye anmeldelser om løsnede hjulbolte

Næsten hver uge får Midt- og Vestsjællands Politi nye anmeldelser fra bilejere, der har opdaget, at hjulboltene på deres dæk er løsnede.

Anmeldelserne bliver ved med at tikke ind. Næsten hver uge kontakter bilejere Midt- og Vestsjællands Politi, fordi de har opdaget, at hjulboltene på deres biler er blevet løsnet. 

quote Vi er meget overbeviste om, at der er tale om en kriminel handling

Martin Bjerregaard, Midt- og Vestsjællands Politi

I den nyeste version af døgnrapporten er nævnt tre forskellige tilfælde, hvor bilejere har fået løsnet bolte på deres bildæk. 

- Det bekymrer mig, at der stadigvæk er nogle, der render rundt og gør det, selvom politiet har advaret om, hvor alvorligt det kan være, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi. 

Tre tilfælde

En 28-årig kvinde fra Fakse havde natten mellem lørdag og søndag parkeret sin bil ved Køge Sygehus.  

- Da hun kørte fra stedet, larmede bilen meget, og da hun kom hjem, kunne hun konstatere, at alle hjulbolte på begge forhjul var løsnede. Ingen skade sket, står der i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En 63-årig mand fra Køge havde en lånt bil parkeret på Margrethevej i Køge natten mellem tirsdag og onsdag. Han opdagede, at den var gal, da han kørte derfra. 

- ..havde hørt en underlig lyd og opdaget, at hjulboltene på det ene forhjul på en lånt bil var skruet ud, står der i døgnrapporten.

Et tredje tilfælde blev anmeldt af en 52-årig kvinde fra Holbæk, der onsdag opdagede, at hjulbolte på tre dæk var løsnet. 

Alle tre slap uden skade.

Tjek bilen, inden du kører

Hver gang politiet får en anmeldelse, så prøver de at klarlægge, om der rent faktisk er tale om en kriminel handling, eller der er tale om sjusk eller forglemmelse i forbindelse med hjulskifte eller lignende. 

Men ved de nye anmeldelser ser det overlagt ud.

- Vi er meget overbeviste om, at der er tale om en kriminel handling ud fra det, bilejerne fortæller, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.  

Han fortæller også, at det er svært at fange dem, der står bag, fordi der kun er få tekniske beviser. Det er de færreste biler, der holder parkeret et sted med overvågning. Så det vigtigste er, at folk holder øje.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi mener de, at der står flere bag den nye kriminelle trend. 

- I starten troede vi, at det var en mands værk, men nu er det bredt over hele Danmark, og vi tror, at der er andre der kopierer, siger Martin Bjerregaard. 

Han råder folk til at tjekke bilen, inden de kører. 

- Vores generelle råd det er: Lav et starteftersyn på din bil, og for tiden så tag et ekstra kig på hjulboltene, om de ser normale ud. 

Tirsdag kom det frem, at der i alt er 243 anmeldelser landet over, ifølge tal fra Rigspolitiet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik