Begejstret borgmester: Vi skaber mange nye arbejdspladser

567 nye fuldtidsstillinger i 2. kvartal 2015 er en flot stigning i beskæftigelsen, lyder det fra Roskildes borgmester.

Det går godt for erhvervslivet i Roskilde. Sådan lyder det fra byens socialdemokratiske borgmester Joy Mogensen, og postulatet bakkes op af en ny rappport om udviklingen i erhverv og beskæftigelse. 

Virksomhederne i Roskilde omsatte således for 6,4 milliarder kroner i 2. kvartal af 2015. Det er en stigning på 400 millioner kroner i forhold til 1. kvartal 2015.

Særligt godt går det for bygge-, bolig- og fødevarebranchen, melder kommunen.

Borgmester Joy Mogensen kan ikke pege på én specifik grund til, at erhvervslivet i Roskilde trives.

- Der er lige så mange grunde, som der er firmaer. Det er fordi, firmaerne i høj grad har fundet et produkt eller en niche, der adskiller dem fra resten af markedet. Jeg tror, finanskrisen har gjort firmaerne rigtig skarpe til at finde nye muligheder, siger hun til TV 2 Lorry.

Eksporten i Roskilde Kommune er også på vej op efter et dyk ned som følge af, at den store medicinalvirksomhed Takeda i 2014 flyttede til Taastrup. 

I forhold til eksport er det især områderne transport, bygge/bolig og IT/kommunikation, der sørger for væksten, melder kommunen.

Selv om det går fremad for erhvervslivet i Roskilde, er der også udfordringer for virksomhederne i landets 10. største by, lyder det fra borgmesteren.

- Vi kan se, at rigtig mange af de store generationer er på vej på pension, og der kommer vi til at mangle kvalificeret arbejdskraft. Vi har dog rigtig mange unge, der kommer til lokalområdet, og vi har taget initiativ til et netværk, der skal styrke samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitioner, siger Joy Mogensen.

Også udvalgsformanden for vækst og erhverv i Roskilde Kommune ser arbejdskraften som et indsatsområde.  

- Både virksomhederne og de erhvervsorganisationer, der er repræsenteret i vores udvalg, udtrykker bekymring over den vigende adgang til kvalificeret arbejdskraft, hvilket vil have udvalgets udelte fokus fremadrettet, siger Lars Lindskov, der er formand for udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering i Roskilde Kommune. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere