Begavede børn: 5-årige Frode lærte at spille skak på få dage

Frode Fuglsangs særlige talent for skak satte tankerne i gang hos forældrene.

Frode Fuglsang fra Vanløse er vild med racerbiler og mange af de ting, der er interresante, når man er seks år.

- Star Wars og Ninja Turtles og Pokemon, svarer Frode på spørgsmålet om hvilke interesser, han har.

Men for cirka et år siden, da Frode var fem, skete der noget, der overbeviste Frodes far om, at noget roterer usædvanligt godt rundt i Frodes hoved.

- Det fandt jeg ud af, da det viste sig, at han lærte at spille skak på få dage, siger Frodes far, Andreas Andersen, til TV 2 Lorry. 

Indtil da havde Andreas ikke kunnet tage Frodes insisterende ønske om at lære skak alvorligt.

-  Jeg tænkte, at det var han for lille til. Men han fik mig overtalt, og det viste sig, at det var han på ingen måde for lille til, siger Andreas Andersen.

Han har aldrig spillet særlig meget skak - så han kunne ikke rigtig forstå, hvor interessen kom fra.

- Jeg tror, det var en skoledreng, der sad og spillede. Jeg tænkte at jeg gerne ville prøve det, siger Frode Fuglsang.

 
 
Foto: Sebastian Bindesbøll Møller

For at understøtte Frodes nye interesse lod de ham begynde til skak i klubben Skak for sjov på Frederikberg. Og underviser Henrik Andersen bekræfter, at Frode har et talent ud over det sædvanlige: 

- Jeg tror, det er på samme måde, som hvis man underviser i klaver eller sådan noget. Man kan mærke, at her er der en, der har særlige muligheder for at kunne blive til noget, siger Henrik Andersen.

Han er nu rykket op på et bedre hold, hvor talentet kan udvikles. Det er for tidligt at sige, om Frode har talentet til at blive en ny stormester som norske Magnus Carlsen, men han har potentialet. 

 
 
Foto: Sebastian Bindesbøll Møller

Det overraskende talent gjorde indtryk på forældrerne.

- Det satte jo også nogle tanker i gang, om hvorvidt man måske skulle gøre lidt mere ud af at lære ham at læse og regne og sådan noget, siger Andreas Andersen. 

Men de valgte at lade ham fortsætte skakken istedet for at tage fat på de fag, han skal lære, når han om lidt begynder i skole.  

- Det vil jo også være rart, at han synes, det er sjovt at gå i skole, og at han synes, han lærer meget der. Så tænkte vi, at i stedet for at vi sidder og læser og regner rigtig meget med ham, kunne skakken måske give ham lidt af det samme og være et supplement, siger Andreas Andersen.

Ingen eksperter har endnu konstateret, at Frode er særligt begavet.

Og uanset hvad ønsker hans forældre, at han skal fortsætte med at være en helt almindelig dreng. Også selvom han viser sig på flere områder at kunne lidt mere end de fleste. Frode selv vil indtil videre bare udvikle sit skakspil.

Hvor god vil du gerne være?

- Meget god, siger Frode til TV 2 Lorry


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik