Bedst og værst til uddannelse

Adgangen til en ungdomsuddannelse afhænger meget af, hvor du bor, og i Nordsjælland findes både de bedste og værste kommuner, når man ser på, hvor stor en andel af de unge, der får en ungdomsuddannelse. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Frederikssund, Gribskov, Helsingør og Halsnæs ligger i bunden, mens velhavende enklaver som Hørsholm og Rudersdal er i toppen. Det afspejler, at Nordsjælland er meget forskelligartet, siger Lars Andersen, der er direktør i AE.
Analysen gør samtidig klart, at selv i de gode kommuner er der 15-16 procent af de unge, der ikke får en ungdomsuddannelse, hvilket betyder, at der er lang vej til målet om, at 95 procent af alle unge skal have en ungdomsuddannelse inden 2015.
På Christiansborg, er man godt klar over problemet, og uddannelsesordfører Christine Antorini (S) mener, at der skal gøres noget nu.
- Problemet er, at Nordsjælland bliver en del af udkantsdanmark, siger hun og peger på, at man bør sætte ind allerede i folkeskolen, ligesom man bør overveje at lave obligatorisk ungdomsuddannelse.
Det sidste falder dog ikke i god jord hos Marlene Harpsøe fra Dansk Folkeparti, der dog også mener, at folkeskolen trænger til at blive kigget efter i sømmene, mens Sophie Løhde fra Venstre ikke er afvisende, men peger på, at det er vigtigt at se på frafaldet på de nordsjællandske ungdomsuddannelser.
- De unge er gode til at påbegynde, men knapt så gode til at fuldføre en ungdomsuddannelse, siger hun.
Alle roser dog tiltagene med at rykke ungdomsuddannelserne ud til de kommuner, hvor færrest får en ungdomsuddannelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere