Bedre buskørsel sparer brændstof

Buschaufførerne hos Netbus kan hele tiden se, hvor økonomisk de kører, og det har allerede sparet Netbus for mange liter brændstof ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Der er penge at spare, hvis man kører pænt og hverken bremser for hårdt op eller accelererer for hurtigt.
Det gælder også for buschauffører og hos Netbus, som kører rutebusser i Århus, Nordjylland, København og på Hornsherred.
Siden januar har busserne kørt rundt med en måler, der registrerer opbremsninger, accelerationer og hastighed igennem sving. Hver 14. dag får chaufføren en statistik over sin kørsel.
Det har allerede givet chaufførerne bedre kørevaner, og Netbus har, siden systemet blev indført, brugt cirka 11 procent mindre brændstof, oplyser kvalitetschef Klaus Andersen.
Hver gang chaufføren skal tænde motoren på bussen, skal han aktivere måleren med en lille nøgle, og det er den nøgle, der gør det, mener buschauffør og tillidsrepræsentant Poul Jensen.
- Hver gang, vi sætter os, skal vi have nøglen frem. Så vi tænker hele tiden over det, siger han.
- Vi tror, det her kan være med til at fremme den offentlige trafik. Kunderne får en bedre oplevelse, bussen har bedre af det, og vi får en bedre brændstoføkonomi, siger Klaus Andersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik