Bedragerimistænkt kørte i taxa

I løbet af nogle måneder har en underordnet medarbejder i Københavns Kommune bedraget sig til 600.000 kroner. Anmeldelsen blev offentlig kendt mandag.

Det er en underordnet mandlig medarbejder, som Københavns Kommune har anmeldt og bortvist for at have svindlet i kommunens beskæftigelses- og integrationsforvaltning, skriver politiken.dk.

Bedrageriet drejer sig om et beløb på lidt over 600.000 kroner, og svindelen skulle være foregået i løbet af de første måneder af 2010.

Han er anmeldt for at have svindlet på forskellig vis, siger politikommissær Henrik Andersen.

Ifølge politiets oplysninger er noget af den usædvanlige svindel sket gennem privat hyrevognskørsel via et misbrug af taxaboner.

Det andrager cirka 35.000 kroner, fortæller Henrik Andsersen. Men langt den største del af svindlen ligger efter alt at dømme i en såkaldt gennemfakturering.

Medarbejderen har tilsyneladende faktureret nogle udgifter, som kommunen har betalt uden at modtage de pågældende ydelser. Medarbejderen har så selv hævet pengene«, forklarer Henrik Andersen.

Han er endnu ikke afhørt, hans hjem er ikke ransaget, og der foreligger heller ingen sigtelse.

Vi ved ikke mere lige nu, og der kommer til at gå en rum tid, inden der begynder at tegne sig et billede af, hvordan svindlen er foregået«, siger Henrik Andersen.

/ritzau/