Bededagsferie med hagl og nattefrost

Fredag bliver den dag med bedst vejr i Bededagsferien, for det bliver en weekend med risiko for nattefrost, hagl og andre triste tendenser.

Det bliver nok ikke lige den her weekend, du skal finde din åbne sportsvogn frem, medmindre du godt kan lide at trille rundt i et badekar på firehjul.   

Bededagsferien byder på byger med forskelligt indhold - også den hvide slags - bliver et tilbagevendende indslag, og umiddelbart ser fredag ud til at blive den bedste dag til at opholde sig udendørs.

 - Fredag skulle det holde tørt de fleste steder, og så kommer der nogen eller en del sol. Sidst på dagen kan der komme lokale byger, siger Jesper Eriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI til Ritzau.

Temperaturen bliver op til ti grader fredag, men natten til lørdag dykker den og der er mulighed for nattefrost. Samtidig er der også er risiko for hagl- og regnbyger.

Lørdag morgen er der udsigt til byger i Nordsjælland, og der kommer måske hagl. Temperaturen vil ligge omkring frysepunktet og 3 graders varme og lokalt kan der opleves let frost.  I løbet af dagen er der mulighed for byger flere steder i landet - lokalt måske med hagl og torden, siger Jesper Eriksen.

Slud eller tøsne

Søndag kommer der ifølge prognoserne igen nedbør, som de fleste steder falder som regn eller hagl. Lokalt kan der komme slud eller tøsne.

 - Det er svært at sige præcist, hvor bygerne rammer. Der vil være store lokale og regionale forskellige, så der er ingen garanti for, at nogen går fri, fortæller Jesper Eriksen.

Når weekendens byger rammer, betyder det samtidig, at temperaturen kan tage et hurtigt dyk.

- Når der kommer en byge forbi, kan temperaturen kortvarigt falde markant, men det er meget lokalt, understreger meteorologen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik