Beboerformand bekymret efter skyderi i Brøndby Strand

Mandagens skyderi i Brøndby Strand har skabt utryghed blandt beboerne i området, fortæller bestyrelsesformand i boligselskab.

Gårsdagens skyderi i en parkeringskælder under Kisumparken 61 i Brøndby Strand har gjort stort indtryk på beboerne i området.

Det fortæller Dorthe Larsen, der er bestyrelsesformand i Boligselskabet Tranmosegård, som tæller syv boligafdelinger i Brøndby Strand – heriblandt Kisumparken.

- Det bekymrer os, at vores beboere ikke kan føle sig trygge. Man skal jo gerne kunne følge sig tryg der, hvor man bor og færdes, siger Dorthe Larsen til TV 2 Lorry.

Under skyderiet blev en 29-årig mand ramt to gange i overkroppen. Han er dog uden for livsfare.

Politiet mener, at den 29-årige blev beskudt af i hvert fald to gerningsmænd iført hættetrøjer, men de vil ikke afvise, at flere gerningsmænd kan have deltaget.

- Så vidt jeg ved, så ved vi ikke, om det er nogle, der bor hos os, eller om det er nogle, der kommer udefra, siger Dorthe Larsen.

Politiet beder borgere om hjælp

Københavns Vestegns Politi har tirsdagen igennem flere gange opfordret til, at man henvender sig, hvis man ligger inde med viden, som kan være brugbar for politiets efterforskning.

Af samme årsag rullede de tirsdag deres mobile politistation ud i Brøndby Strand, så de kunne øge trygheden i området og få borgere i området til at henvende sig.

- Vi vil være der, så længe det giver mening. Vi er derude for at tale med folk, prøve at berolige dem og samtidigt måske få oplysninger fra folk, sagde Kim Christiansen, politidirektør hos Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry.

Ifølge Dorthe Larsen har medarbejdere i det boligsociale netværk i Tranmosegård været i kontakt med politiet efter gårsdagens alvorlige hændelse.

Hun fortæller endvidere, at der er opsat flere overvågningskameraer i parkeringskælderen ved Kisumparken, hvor skyderiet fandt sted. Men hun er ikke bekendt med, om politiet har fundet noget på overvågningsbillederne.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet i Kisumparken ved 20.30-tiden.
Politiet fik anmeldelsen om skyderiet i Kisumparken ved 20.30-tiden.
Foto: Presse-fotos.dk

- Parkeringskælderen er 200 meter lang, og der er vistnok også en del blinde vinkler, siger Dorthe Larsen

Hun tilføjer samtidig, at hun er godt tilfreds med, at politiet tirsdagen igennem har været mere synlige i Brøndby Strand med deres mobile politistation.

- Ligesom i alle andre store boligbyggerier, så er der altid små uroligheder såsom hashhandel og den slags. Men vi har ikke haft på fornemmelsen, at sådan noget som det her kunne ske.

- Brøndby Strand Parkerne er et område med 2800 lejemål. Og det kan ikke undgås, at folk bliver urolige, når de her skyderier kommer så tæt på, siger Dorthe Larsen.

Endnu en skudepisode er blevet føjet til rækken af efterhånden utallige skyderier de seneste måneder. Vestegnens politi kalder situationen meget ekstraordinær.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik