Beboere om støjskærme for millioner: Ikke godt nok

Beboere på Allingevej i Hvidovre får hjælp til at bekæmpe støjhelvede - det er bare ikke den løsning, der er brug for, mener en talsmand

De har kæmpet og kæmpet. Et stort antal mennesker på Københavns Vestegn er plaget af støj fra motorveje og snart også fra den kommende højhastighedsbane til Ringsted. Beboerne har lagt pres på politikerne i flere omgange og har også været via Folketingets Ombudsmand.

Og i dag er der tilsyneladende så godt nyt  beboerne. Transportminister Hans Christian Schmidt (v) er klar med pengepungen, så der opsættes støjskærme langs en af de plagede vejstrækninger i Hvidovre. Det er bare ikke godt nok - langt fra, siger en beboerrepræsentant, vi har talt med.

Langs Allingevej i Hvidovre løber både Holbækmotorvejen og den kommende Ringstedbane. Beboerne har påpeget, at de skærme, der sættes op langs banen ikke er høje nok, så de ikke kommer til at tage støjen fra de forbipasserende tog - og skærmene er ikke indrettet, så de også tager støjen fra motorvejen.

På en del af strækningen langs Allingevej er Ringstedbanen gravet ned i en overdækket tunnel. Og det er her, Transportministeriet nu bevilger 2,3 millioner til støjskærme.

-Og det er da fint - på det stykke vil skærmene tage støjen fra motorvejen. Men på stykket videre mod vest langs vores vej - der hvor banen ikke er overdækket - der er de skærme, de har planlagt, ikke høje nok - og der er stadig ikke skærme, der tager støj fra motorvejen, siger Leif Mejlgren, der er medlem af grundejerforeningen Baunebakkegaard.

 

Leif Mejlgren peger på størskærmsprojektet, der - påpeger han - ikke er højt nok
Leif Mejlgren peger på størskærmsprojektet, der - påpeger han - ikke er højt nok

 

I en pressemeddelelse fra Transport- og Bygningsministeriet siger transportminister Hans Christian Schmidt:

-Jeg er meget optaget af at mindske støjgenerne fra Holbækmotorvejen for boligområdet langs den østlige del af Allingevej. Derfor har jeg netop godkendt en indstilling fra Vejdirektoratet om at bruge 2,3 mio. kr. på en supplerende støjskærm ved Allingevej i Hvidovre.

Ministeren er i formiddag indkaldt i åbent samråd af Transport- og Bygningsudvalget, hvor han skal redegøre for problemerne med støj på Vestegnen.

-Det tager vi ind for at overvære. Vi har kæmpet meget længe i den her sag og giver ikke op, siger Leif Mejlgren.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik