Beboere i Tingbjerg blev syge af skimmelsvamp

En række beboere i Tingbjerg oplevede åndenød svimmelhed og udslæt. Tegn på sygdom….da de fik renoveret deres lejligheder for skimmelsvamp uden at blive genhuset.

I hvert fald 30 beboere oplevede i 2016 forskellige psykiske og fysiske symptomer på sygdom, og otte personer blev indlagt i forbindelse med renoveringen, det skriver Information.

- Det er påfaldende, at så mange beboere er blevet syge inden for det tidsrum, hvor der er blevet skimmelsaneret i deres lejligheder, siger overlæge og formand for Dansk Lungemedicinsk Selskab til Information.

Som et led i renoveringen af boligselskabet FSBs fire blokke i Tingbjerg blev køkkenelementer rykket væk fra væggene, og dermed kom skimmelsvampen frit frem. I flere af lejlighederne var skimmelsvampen så massiv, at halvdelen af Tarek Lakriouis tømrersjak valgte at forlade projektet, fordi de fagligt ikke kunne stå inde for renoveringen:

- Ydervæggene var kulsorte af skimmel. Jeg kunne mærke, at skimmelen gik i mine luftveje lige så snart, jeg trådte ind i lejlighederne. Til sidst nægtede jeg mine egne håndværkere at træde ind i lejlighederne, fordi det ikke var sundhedsmæssigt forsvarligt. Men ikke nok med, at der var skimmel i mange af lejlighederne, det fløj også omkring med støv, siger Tarek Lakrioui til Information.

Beboeren Anja Brinch fortæller til avisen, at hun fungerede som en form for beboerrepræsentant, der hjalp med kontakten til boligselskabet FSB. Hun fortæller, at håndværkerne i hendes lejlighed insisterede på, at de var færdige på trods af, at prøver stadig viste skimmelsvamp i lejligheden. Anja Brinch pointerede det overfor byggeledelsen, men de forsikrede hende om, at skimmelen var blevet fjernet fra boligblokkene. 

Boligselskabet FSB har ikke ønsket at kommentere sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik