Beboere i konkursramt andelsforening mister alt

En lang række beboere i en konkursramt andelsforening i Valby risikerer at skulle gå fra hus og hjem.

Først mistede de masser af penge under foreningens konkurs.  Nu sætter den nye ejer af ejendommen lejen voldsomt op.

Andelsboligforeningen AB Kærskifte gik konkurs for et år siden. Nu har kreditorerne solgt konkursbeboet til udenlandske investorer. De kræver nyt depositum på op mod 100.000 kr. og huslejestigninger på godt 2000 kr. om måneden:

- Vi har sagt, at vi i første omgang må prøve at undgå denne huslejestigning, som jeg indtil videre ikke har betalt. Jeg har indtil videre kun betalt den gamle ydelse, siger Simon Strørup, forhenværende andelhaver, AB Kærskifte.

Andelsboligforeningen AB Kærskifte er historien om fællesskabet, som gik konkurs. Om finanskrise, fusk og farlige forretningsforbindelser. Tilbage står en lang række andelshavere med både mistede formuer og enorm bankgæld:

- Det er helt på månen dette her. Først stjæler de vores boliger, nærmest, og så skal vi betale for det vi selv har betalt, siger Lars Vendelbo, forhenværende andelhaver i AB Kærskifte.

Bag nedrullede gardiner i et kontor i Nyhavn ligger Copenhagen Property Invest.

Et anpartsselskab, som repræsenterer de nye ejere af den konkursramte andelsboligforening. Ingen ønsker at forklare, hvorfor beboerne fremover skal betale husleje til en bankonto i Portugal. Eller hvorfor beboerne eksempelvis skal skrive under på, at de hverken må modtage reklamer eller lokalaviser.

Både ældre og yngre håber på det, de kalder mirakler.

- Jeg kan ikke blive boende under de forudsætninger, afrunder den enlige mor, Maria Svane.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik