Foto: TV2/Lorry

Beboere: "Fantastisk at få standset det overgreb"

"Det er fantastisk, at det er lykkedes almindelige mennesker at få standset det overgreb."

Sådan siger Flemming Skov Jensen, en af de beboere på Marienlyst Allé i Helsingør, der nu har fået medhold i en klage til Natur- og Miljøklagenævnet over den proces, der er gået forud for vedtagelsen af lokalplanen til Skolen i Bymidten. Det skriver Helsingør Dagblad.

Skolen kommer til at ligge klos op og ned ad blandt andre Flemming Skov Jensens villa og i klagen har beboerne gjort gældende, at det høringsmateriale, der er udsendt til borgerne, er villedende.

De pågældende beboere anklager kommunen for magtfordrejning. Tab af p-pladser, lukning af Marienlyst Allé, hensynet til områdets fredede bygninger samt nye støjgener i området har været blandt klagepunkterne.

- Kommunen har fyldt os med løgn, fortiet og fordrejet sandheden. Den daværende borgmester, Johannes Hecht-Nielsen, der som Venstre-mand var bannerfører for dette skoleprojekt, sagde ordret, at han vidste godt, der var klager, men at kommunen ikke måtte tabe momentum i denne sag og at man derfor ikke kunne tage hensyn til klagerne, siger Flemming Skov Jensen.

- Nu er lokalplanen kendt ulovlig, byggeriet skal sættes på standby og vi har fået så megen medhold, så vi oven i købet får vores gebyrer på 500 kroner for hver klage tilbagebetalt, siger Flemming Skov Jensen.

En anden klager, Henrik Østerby, kalder det "klædeligt" af Natur- og Miljøklagenævnet.

- De har fanget alle vores argumenter og brugt dem. Det er fremragende og en ordentlig en på tuden til Helsingør Kommune, mener Henrik Østerby.