Beboere: "Fantastisk at få standset det overgreb"

Foto: TV2/Lorry

"Det er fantastisk, at det er lykkedes almindelige mennesker at få standset det overgreb."

Sådan siger Flemming Skov Jensen, en af de beboere på Marienlyst Allé i Helsingør, der nu har fået medhold i en klage til Natur- og Miljøklagenævnet over den proces, der er gået forud for vedtagelsen af lokalplanen til Skolen i Bymidten. Det skriver Helsingør Dagblad.

Skolen kommer til at ligge klos op og ned ad blandt andre Flemming Skov Jensens villa og i klagen har beboerne gjort gældende, at det høringsmateriale, der er udsendt til borgerne, er villedende.

De pågældende beboere anklager kommunen for magtfordrejning. Tab af p-pladser, lukning af Marienlyst Allé, hensynet til områdets fredede bygninger samt nye støjgener i området har været blandt klagepunkterne.

- Kommunen har fyldt os med løgn, fortiet og fordrejet sandheden. Den daværende borgmester, Johannes Hecht-Nielsen, der som Venstre-mand var bannerfører for dette skoleprojekt, sagde ordret, at han vidste godt, der var klager, men at kommunen ikke måtte tabe momentum i denne sag og at man derfor ikke kunne tage hensyn til klagerne, siger Flemming Skov Jensen.

- Nu er lokalplanen kendt ulovlig, byggeriet skal sættes på standby og vi har fået så megen medhold, så vi oven i købet får vores gebyrer på 500 kroner for hver klage tilbagebetalt, siger Flemming Skov Jensen.

En anden klager, Henrik Østerby, kalder det "klædeligt" af Natur- og Miljøklagenævnet.

- De har fanget alle vores argumenter og brugt dem. Det er fremragende og en ordentlig en på tuden til Helsingør Kommune, mener Henrik Østerby.