Vejarbejde blokeret af beboere: Så kom politiet for at fjerne dem

Vrede beboere fra "Pisserenden" har lavet en blokade ved vejarbejdet i Sankt Pedersstræde. De mener ikke, at arbejdet er det, som blev besluttet.

Situationen omkring et vejarbejde i Nørre kvarter - bedre kendt som Pisserenden - er gået i lidt af en hårdknude.

En gruppe beboere og forretningsdrivende er på tredje uge gået i protest, fordi de ikke mener, at arbejdet ligner det projekt, som københavns politikere oprindeligt har vedtaget.

Tirsdag morgen greb politiet ind. 

'Vi håber, at de stopper det her sindssyge arbejde'

Med skilte som 'Sammen om byen? I glemte at spørge os' vil beboerne gøre opmærksom på, at de føler sig tromlet af politikerne.

- Vi blokerer nu på tredje uge, fordi kommunen er igang med et større renoveringsarbejde, som adskiller sig voldsomt fra den plan, som borgerrepræsentationen vedtog, og som vi blev inddraget i, fortæller Søren Rud, der er formand for Nørre Kvarters Beboerforening. 

- Nu hvor det så gælder, og hvor det skal indføres, så er man altså ligeglad med at høre på beboerne, mener han.

quote Vi håber, at de stopper det her sindssyge arbejde.

Søren Rud, formand for Nørre Kvarters Beboerforening

Vejarbejdet består blandt andet af fortovsudvidelser, som ifølge beboerne er ændringer af de oprindelige planer.  

De frygter, at vejene bliver for smalle og farlige for cyklister. Ligesom de peger på, at det kan tiltrække endnu mere ophold, larm og udeservering.

- Vi håber, at de stopper det her sindssyge arbejde, lyder det kontant fra beboerformanden. 

Kommunen afviser kritikken

Men kritikken bliver afvist af Anders Møller, der er serviceområdechef for Byens Fysik i Københavns Kommune. Han mener ikke, at de bevæger sig uden for det, der er vedtaget i borgerrepræsentationen. 

- Når vi begynder detailprojekteringen, så er det helt normalt, at der foregår nogle mindre tilpasninger og justeringer af sådan et anlægsprojekt. Og det er også det, der er sket her, fortæller han.

Beboernes bekymringer for, hvad fortovsudvidelserne vil få af konsekvenser for deres kvarter, kan Anders Møller heller ikke forstå.

- Jeg har en fuldstændig tro på, at dem, der arbejder med det her projekt, kan deres vejregler. Og dem, der har rådgivet os om det her, er jo trafiksikkerhedseksperter, påpeger han.

Ifølge serviceområdechefen er der ikke noget, der tyder på, at fortovsudvidelsen vil give mere larm, ophold eller udeservering.

Nu har de tilkaldt politiet, som tirsdag morgen kom forbi Nørre Kvarter for at fjerne beboerne. Ifølge Anders Møller af sikkerhedshensyn. 

Beboerne forventer dog, at de vil stille op igen i morgen. De har endnu ikke opgivet deres kamp. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik