Beboere: Turistbusser er livsfarlige ved Amalienborg

Nu kan der være penge på vej, lyder meldingen fra rådhuset.

Tonstunge turistbusser skaber igen og igen farlige situationer ved Amalienborg.

Naboerne i Toldbodgade har i årevis frygtet for sikkerheden for cyklister og gående.

I højsæsonen kan der komme 100 busser med turister, der vil se Livgardens vagtskifte klokken 12. 

Derfor parkerer mange busser ulovligt. Og det giver kamp om pladsen på den smalle vej uden cykelsti, lyder opråbet fra beboertalsmand Hans Henrik Friis.

- Det er simpelthen for farligt. Og vi har mange problemer med at cyklisterne bliver presset op på fortovene. Og så er de gående i fare. Det er virkelig livsfarligt at gå hernede. Vi er bange for at der skal ske et dødsfald før der sker noget, siger Hans Henrik Friis.

Vil finde løsning

Teknik- og Miljøforvaltningen på Københavns Rådhus har siden 2014 forsøgt at finde frem til flere forskellige alternativer til, hvordan turistbusser kan komme gennem byen.

Løsningerne skal leve op til ønsker om at tilgodese både beboere, erhvervsdrivende og turister. Det har dog ikke været muligt at samle den nødvendige politiske opbakning indtil nu. 

Socialdemokratiet på Københavns Rådhus siger dog onsdag til TV 2 Lorry, at man er villig til at finde penge til en løsning, når næste års budget skal forhandles til september.

Må ikke skubbe problemet videre

Det samme melder stedfortrædende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen fra Enhedslisten. 

“Der har længe været problemer, og vi skylder både naboer, cyklende og besøgende i området at få dem løst. Enhedslisten vil naturligvis gerne være med til at støtte en løsning, som får bugt med problemerne og højner trafiksikkerheden i området. Det er i den forbindelse vigtigt, at løsningen reelt løser problemerne og ikke blot forskubber dem til andre steder i nærområdet,” skriver hun i en mail til TV 2 Lorry.

Og derfor er naboerne fortsat skeptiske.

Det er rart høre, men det har jeg hørt i tre år. Der er ikke sket noget, siger Hans Henrik Friis.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik