Fejrede sejr med champagne: Beboere fik stoppet dansescene

Mandag aften blev planerne om en dansescene på Islands Brygge taget af bordet efter stribevis af folkelige protester

-YES! råber Susse Stuhr i telefonen da TV2 Lorry ringer hende op mandag aften, og fortæller at forslaget om at etablere en dansescene på Islands Brygge netop er blevet nedstemt.

- Hvor er det bare en god nyhed! fortsætter hun.

quote  Hvor er det bare en god nyhed!

Susse Stuhr, Formand for "Bryggen i Balance"

Susse Stuhr er formand for foreningen "Bryggen i Balance", som det sidste års tid har arbejdet ihærdigt imod planerne om en ny dansescene på Islands Brygge.

Foreningen er bange for at den åbne scene, hvor folk skal kunne komme og danse og feste, vil medføre gener - først og fremmest støj. Men mandag aften blev forslaget om at etablere en dansescene i havneparken nedstemt i et enigt Teknik- og Miljøudvalg. 

Det var ellers planen, at dansescenen skulle bygges tæt ved kulturhuset Islands Brygge. Det skulle være en overdækket danseplads med arrangementer for alle københavnere. Men efter beboernes mange protester valgte forligspartierne der stod bag forslaget om dansescenen helt at droppe planen.

- Det giver ikke mening at bruge millioner af kroner på en dansescene, der ikke er folkelig opbakning til. Jeg håber, det kan lykkes at finde en anden mulighed, så vi sikrer endnu bedre forhold for dansen i København, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, Dansk Folkeparti, til TV2 Lorry

Foreningen "Bryggen i Balance" har gjort hvad de kunne for at få skrinlagt projektet.

De har afholdt borgermøder, lavet løbesedler, skrevet læserbreve, sendt mails, søgt aktindsigt og rendt politikerne på dørene. Så sent som i eftermiddags var gruppen til foretræde i Teknik- og Miljøudvalget, for at fortælle hvorfor de er imod projektet.

quote Hele bestyrelsen er her nu, vi skulle holde møde og har en lang dagsorden. Men nu kan vi bare strege det hele, og drikke champagne!

Susse Stuhr, formand for "Bryggen i Balance"

- Jeg kunne godt mærke de var lydhøre i dag. Jeg har også skrevet mails til hele udvalget, siger Susse Stuhr, formand for "Bryggen i Balance", og fortsætter 

- Hele bestyrelsen er her nu, vi skulle holde møde og vi har en lang dagsorden. Men nu kan vi bare strege det hele, og drikke champagne, slutter en glad Susse Stuhr.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik