Beboer døde af overmedicinering: Plejehjem kritiseret tidligere

En beboer på plejehjemmet Breelteparken i Hørsholm er død efter overmedicinering. Nu viser det sig, at plejehjemmet tidligere har været i søgelyset for problematik om medicin.

I 10 dage fik en beboer på plejehjemme Breelteparken gigtmedicin dagligt, selvom det kun skulle doseres én gang ugentligt.

Herefter blev beboeren indlagt på hospitalet den 12. februar og døde efter fem dage. Det oplyser Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse.

Men allerede i 2016 var plejehjemmet i embedslægens søgelys efter et tilsynsbesøg. Embedslægen konstaterede dengang fejl på plejehjemmet Breelteparken, der kunne have konsekvenser for patientsikkerheden. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Da embedslægen foretog stikprøver hos tre borgere på kommunens tre plejehjem, blev det opdaget, at der var fejl hos Breelteparens måde at håndtere medicin på.

Det betød blandt andet, at der i to tilfælde var uoverensstemmelse mellem antallet af doserede tabletter, at der i to tilfælde var uoverensstemmelse mellem medicinpræparatets aktuelle handelsnavn og det, der stod opgivet på medicinskemaet.

Endelig manglede der i ét tilfælde medicin hos en borger. 

Konservativ udvalgsformand i 2016: "Skønhedsfejl"

I 2016 blev fejlene på plejehjemmet kaldt "skønhedsfejl" af formanden for Social- og Seniorudvalget, Thorkild Gruelund, Kons.

- Jeg synes sådan set grundlæggende, at tilsynet var meget tilfredsstillende, og så var der lige en skønhedsplet på Breelteparken. Men et tilsyn går jo ud på at finde fejl, og vi skal huske på, at vi har 240 mennesker på vores plejehjem, som bliver passet 24 timer i døgnet, og vi får utrolig mange henvendelser fra familier, som er taknemmelige for, at deres pårørende er glade på vores plejehjem, sagde Thorkild Gruelund til Frederiksborg Amts Avis dengang.

Samtidig fortalte forstanderen på plejehjemmet, at der ville blive iværksat et omfattende medicinkursus for medarbejderne efter embedslægens kritik.

Fejlmedicinering var enkeltstående tilfælde

Fejlmedicineringen af plejehjemsbeboeren er dog et enkeltstående tilfælde, lyder det fra kommunen.

- Efter vores vidende er det den eneste patient, som denne fejl er gået ud over, men der er vi selvfølgelig også i gang med at undersøge. Derudover undersøger vi ikke alene situationen på Breelteparken, men hele den øvrige ældresektor i kommunen, siger Peter Orebro Hansen, der er direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked, til Frederiksborg Amts Avis.

Indtil videre har kommunen iværksat en såkaldt kerneårsagsanalyse, der skal afdække, hvordan fejlen er sket.

Samtidig har plejehjemmet selv sat gang i en minutiøs analyse på plejehjemmet, der skal omhandle medicinhåndteringen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik