Barskt julevejr i vente: Her kan der komme kraftig blæst

Der venter en mild og blæsende jul - med risiko for vindstød af stormstyrke

Det bliver med sikkerhed ikke en hvid jul i år, men til gengæld kan det ende med at blive en både våd og meget blæsende affære.

Med temperaturer nær 10 graders varme slipper vi for glatte veje. Til gengæld vil flere lavtryk med regn og blæst ramme Danmark i julen, og det kan både komme til at genere trafikken på de store danske broer samt give risiko for nedsat sigtbarhed og aquaplaning.

Sådan lyder prognosen fra TV 2 VEJRET.

Og især Lillejuleaftensdag, der traditionelt er en af de helt store rejsedage, er der risiko for vindstød af stormstyrke i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det er især Nordsjællænderne, der skal surre den udendørs julepynt ekstra godt fast, så det ikke flyver væk, når vindstød på 25 m/s rammer hen mod eftermiddagen og forsætter til aftenstid.

- Man skal lige holde et særligt ekstra øje helt oppe ved Helsingør og Gribskov, for her er der risiko for at grene kan knække og andre løse genstande kan flyve rundt. Men det bliver ikke så kraftigt, at træer kommer til at vælte, siger TV 2 Vejrets meteorolog, Anders Brandt.

Vær opmærksom på broen

Han peger på, at det barske blæsevejr også kan komme til at genere trafikken, hvor der især vil være fokus på Øresundsbroen. 

- Vinden kommer fra vest og vil være på langs med broen. Så jeg forventer, at der kommer restriktioner, men det er med stor sandsynlighed ikke nok til at broen bliver lukket, da vinden ikke går på tværs. Men man skal altså stadig være opmærksom, hvis man skal køre over, advarer han.

I løbet af juleaftensdag vil et regnvejr brede sig ind over landet fra sydvest i morgentimerne og bevæge sig op over hele landet, så man juleaftensdag en overgang får regn i hele landet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Gråvejr, tåge

Kølig grå søndag - pas på glatte veje i Nordsjælland

Tåge Helsingør

Tæt tåge på vej ind over Sjælland: Vær forsigtig, hvis du skal ud i trafikken

Snevejr

Vinterens første sne kan ramme første søndag i advent

Snevejr

Torsdag kan der komme sne i Nordsjælland

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere