Barsebäck-lager får modstand

Det svenske atomkraftværk Barsebäck prøver igen at få tilladelse til et midlertidigt lager af radioaktivt affald fra en kommende nedrivning af værket. Den lokale borgmester frygter at lageret bliver permanent og håber på et nej.

Nedrivningen af det lukkede Barsebäck atomkraftværk nord for Malmö bliver igen besværet af Kävlinge Kommune, hvor værket ligger.

Atomkraftværket har ikke produceret elektricitet siden 2005 og fra 2020 skal værket rives ned, og de radioaktive dele placeres i et midlertidigt lager på området. Men planerne møder modstand i kommunen, hvor man vil være sikre på, at affaldet forlader kommunen.

"Vi vil ikke have noget bufferlager overhoved, for vi frygter at det bliver permanent," siger borgmester i Kävlinge Kommune, Pia Almström til News Øresund.

Barsebäck Kraft, der ejer værket, har tidligere søgt og fået afslag på en lagerbygning syd for værket. Et afslag, der blev godkendt af Länsstyrelsen. Nu forsøger værkets ejere igen og har søgt kommunen om tilladelse til at bygge en lagerbygning, denne gang nord for værket.

"Nu skal kommunens Miljø- og byggenævn behandle ansøgningen inden de kan træffe en beslutning i januar eller februar," siger Pia Almström.

Fakta: Hvad skal væk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

playNu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere