Barnebarn på 15 sigtet for pengeskabskup i bedstefars hjem

En pige, som kun lige er nået op over den kriminelle lavalder, er sigtet for at have været med til at begå et groft indbrud i hendes bedstefaders hjem på Strandvejen i Espergærde, skriver Helsingør Dagblad.

Den 15-årige pige er en af i alt 10 unge, som deltog i kuppet, hvor de under flere besøg i den ferieforladte villa til sidst fik held til at skære pengeskabet op og tømme det for værdier i form af kontanter og smykker til en samlet værdi af 800.000 kroner.

Det skete i dagene fra den 6. til den 10. februar.

Hvorfra gerningsmændene vidste, at der stod et pengeskab i huset med så store værdier, er uvist, men det er nærliggende at tro, at de er blevet tippet af en person, som har haft sin gang i hjemmet.

De unge er på grund indbruddets grovhed og udbyttets størrelse sigtet for overtrædelse af paragraf 286 - den grove indbrudsparagraf, der kan give op til seks års fængsel.

Politiet har genneført en hurtig opklaring af kuppet sandsynligvis fordi de unge, hvoraf flere er gammelkendte kriminelle fra Helsingør og Espergærde, efterlod skærebrænderudstyret med brugbare DNA-spor på gerningsstedet. Foreløbig er to sigtet og fem varetægtsfængslet for indbruddet, og i går blev den sjette fængslingskendelse i sagen afsagt.

Der var tale om en 20-årig mand fra Helsingør, som nægter sig skyldig. Han blev ikke desto mindre fængslet til den 15. marts på begrundet mistanke, men han nægtede i øvrigt at udtale sig under grundlovsforhøret.

Også dette forhør blev holdt for lukkede døre fordi der stadig er to gerningsmænd på fri fod.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik