Barn nær ramt af nedfaldende tagplade

Kraftig blæst fik en tagplade på en beboelsesbygning i Hillerød til at rive sig løs

Frederiksborg Brand og Redning sikrede sig, at der ikke lå flere løse tagplader på bygningen efter at en lille dreng med nød og næppe undgik at blive ramt. Foto: Frederiksborg Brand & Redning - pressefoto

Kraftig blæst med voldsomme vindstød har  i det seneste døgn fejret ind over landet, og søndag formiddag var det lige ved at gå galt. Vinden havde fået fat i en kobberplade på et tag over en beboelsesejendom i Slotsgade 2 i Hillerød, og et ekstra kraftigt vindstød fik kort før klokken 12 pladen til at rive sig helt løs, hvorefter den drattede mod jorden.

Nede på fortorvet gik en intetanende far sammen med sin lille søn, og pludselig hamrede kobberstykket i jorden, lige ved siden af den lille dreng.

- Det var ikke noget kæmpestykke, men hvis det havde ramt drengen, så ville han have fået et alvorligt gok, lyder det fra vagthavende indsatsleder i Frederiksborg Brand og redning, Morten Pontoppidan.

Faderen alarmerede myndighederne og Frederiksborg Brand og Redning sendte en stigevogn til stedet. Med den kunne de komme op og besigtige tagkonstruktionen. de konstaterede, at der ikke var andre dele af taget, der lå løst.

Sagen blev derefter overgivet til ejendommens beboere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik