Barfoed: Jeg overvejer stærkt at kandidere

Lars Barfoed vil på det konservativt gruppemøde fredag middag være eneste kandidat som ny K-leder.

Lars Barfoed er klar til at træde til som ny leder af Det Konservative Folkeparti.     

- Det er en sag, som den konservative folketingsgruppe skal tage stilling. Men jeg vil sige, at jeg begynder stærkt at overveje at kandidere til posten, siger justitsminister Lars Barfoed fredag morgen til TV2 News uden for sit hjem i Kokkedal.
     
Efter forhandlinger sent torsdag mellem Lars Barfoed og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen valgte Mikkelsen at melde ud, at han peger på Lars Barfoed som ny leder. Og de samtaler har været afgørende for partiets fremtid.
     
- Brian og jeg havde en rigtig god samtale om partiets fremtid. Vi vurderede den situation, der er opstået, efter at Lene Espersen har valgt at trække sig tilbage, og det har ført til, at Brian har foreslået, jeg bliver ny leder for partiet.
     
- Så det er i det lys, og efter at pladsen er blevet ledig, at jeg stærkt overvejer at kandidere til posten, siger Lars Barfoed.
     
Udenrigsminister Lene Espersen trak sig torsdag aften tilbage som partileder efter dage, hvor mange konservative havde opfordret hende til at overlade pladsen til en anden.
     
Den konservative folketingsgruppe mødes fredag klokken 12, og her vil Lars Barfoed officielt blive ny politisk leder.
     
Han er også indstillet på at blive ny partiformand, men det kan først ske på et landsråd. Han tror ikke, der bliver indkaldt til et ekstraordinært landsråd, for det er muligt at konstituere næstformand Finn Poulsen, indtil Lars Barfoed formelt også kan indtage den post, siger Barfoed til TV2 News.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere