Bankledere risikerer fallit trods ægtepagter

Det kan godt være, at de tidligere ledere i Roskilde Bank har smidt værdierne over i konens navn, men det fritager dem ikke nødvendigvis for at betale erstatning, hvis de bliver dømt ved retten. - Mit bud er, at man vil gå langt i den her sag i forsøget på at få ægtepagterne omstødt, men det kan først ske, hvis de bliver dømt og erklæret konkurs, siger Kim Sommer Jensen, professor i retsvidenskab ved Aarhus Universitet til DABLADET Roskilde.

Ifølge TV2 Nyhederne har Roskilde Banks tidligere direktør Niels Valentin Hansen og tidligere medlem af bestyrelsen, Peter Holm, lavet ægtepagter før bankens krak, mens forhenværende underdirektør Allan H. Christensen efter krakket overførte værdier til sin kone for mindst 2,275 millioner kroner.
Som DAGBLADET Roskilde skrev i januar sidste år, oprettede næstformand for bestyrelsen, Niels Krüger, en ægtepagt 6. januar 2011, og i 2010 sørgede tidligere direktør Arne Wilhelmsen for at overdrage sine værdier til konen.
Som forholdene er nu for bankens forhenværende topfolk er der ikke noget galt i at arrangere formuen sådan, men hvis de bliver kendt erstatningspligtige og siden hen konkurs, og man altså tager paragraf §74 i konkursloven i brug, kan konerne komme til at skulle have penge op af lommen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere