Bankfolk dømmes til at betale 90 millioner

Østre Landsret har afgjort den første af syv retssager rejst af Finansiel Stabilitet. Dommen vedrører den krakkede rigmandsbank Capinordic.

Tre ledende mænd i den krakkede rigmandsbank Capinordic skal erstatte 90 millioner kroner. Det afgjorde Østre Landsret fredag.

Det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der rydder op efter finanskrisen, havde krævet 400 millioner.

Sagen gik i gang i oktober sidste år, og dommen er afsagt efter flere end 50 retsmøder. Dommen er på mere end 1300 sider.

Det er den første afgørelse i de i alt syv retssager, som Finansiel Stabilitet har rejst mod hovedpersoner i en pengeinstitutter, som gik ned under finanskrisen.

Blandt de sagsøgte i de øvrige sager er for eksempel topfolkene i Amagerbanken, Roskilde Bank og Ebh Bank.

Retsopgøret vil strække sig over flere år, og det skyldes blandt andet sagernes kompleksitet.

I sagen om Capinordic Bank indgår der ikke mindre end 27.000 sider bilag. Men retslokalet i landsretten har ikke været proppet med ringbind. I stedet er alt materiale blevet håndteret elektronisk.

De mange retsmøder er blandt andet gået med at gennemgå en stribe udlånsengagementer i den lille rigmandsbank.

Finansiel Stabilitet har hævdet, at den var helt gal med bankens kultur, og at uansvarligheden var særdeles høj. Blandt andet var der ikke en egentlig uafhængig kreditafdeling, har statens skraldespandsselskab hævdet.

Omvendt har de tre sagsøgte - nu dømte - protesteret mod snakken om letsindighed og dumdristighed. De havde krævet frifindelse for kravet om erstatning af det store beløb.

De dømte er bestyrelsesformand Claus Ørskov, bestyrelsesmedlem Lasse Lindblad og direktør Henrik Juul.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik