Bank hjælper andelsboligforening: 50 mio. for at undgå konkurs

Nødlidende andelsboligforening på Frederiksberg får eftergivet 50 millioner kroner af gæld til Danske Bank. Nykredit afviser at gøre noget tilsvarende.

Andelsboligforeningen Bangsbohus på Frederiksberg har kæmpet en flere år lang kamp for at undgå konkurs.

Bangsbohus har lige som mange andre andelsboligforeninger indgået de skaldte swaplån, som har været ved at trække tæppet væk under andelshaverne. 

Men hvor andelsboligforeningen Hostrups Have - ligeledes på Frederiksberg -  er begæret konkurs af Nykredit, har Bangsbohus nu fået hjælp af sin største kreditor, Danske Bank.

Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen har Bangsbohus  og Danske Bank aftalt, at indholdet af aftalen mellem parterne ikke må offentligøres. Men Berlingske Business har regnet sig frem til, at Danske Bank har eftergivet en gæld på omkring 50 millioner kroner.

Torben Winnerskjold, som er advokat for mange af de hårdt pressede andelsboligforeninger, siger til avisen:

- Jeg tror, der ligger en forretningsmæssig betragtning om, at det vil koste flere penge at afvikle og sælge til trediemand, end det vil koste at lave en fornuftig akkord, hvor man  ligesom i i tilfældet med A/B Bangsbohus akkorderer noget gæld og får lavet en fornuftig  drifts- og vedligeholdelsesplan.

Og i en kommentar fra Danske Bank til Berlingske Business lyder forklaringen blandt andet:

- Hvis begge parter er indstillet på at strække sig, har vi gode erfaringer med, at foreninger, der har været hårdt presset, stille og roligt har mulighed for at komme på fode igen. 

Samme holdning har de ikke hos Nykredit, som ikke har villet eftergive andelsboligforeningernes gæld. 

Nykredit begrunder det over for Berlingske med, at det ikke vil "være en fair praksis over for vores andre kundegrupper". 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik