Baneløber satte ny europæisk rekord til halvmarathon

Til dagens halvmarathon løb Sifan Hassan med sejren hos kvinderne. Den hollandske verdensstjerne satte europæisk rekord på distancen.

Hun er normalt kendt for at løbe baneløb på distancerne 1500-5000 meter og på 3 kilometer distancen er hun også verdensmester.

Men i dag stillede den Etiopisk-fødte løber op med resten af verdenseliten på halvmarathon-distancen i København.

Her løb hun hurtigere end alle andre og satte tilmed ny europærisk rekord i tiden 65 minutter og 15 sekunder på den københavnske bane, der af mange anses som en af de hurtigste ruter i verden.

Hos arrangørerne havde man også håbet på en ny verdensrekord hos mændene, men med tiden 59:06 var dagens hurtigst mand Daniel Kipchumba fra Kenya stadig et stykke fra verdensrekorden på 58:23.

Årsagen til, at ruten i København er populær hos verdens hurtigste er, at den er flad. Derudover er der få steder på ruten, hvor vinden spiller negativt ind - samtidig med, at løbet afholdes i september, hvor klimaet i Danmark er optimalt til løb.

I alt otte mænd på herre-siden løb den 21.097 meter lange distance på under en time.