Bandeskud i Valby: 23-årig beskudt for anden gang

Politiet har fundet en bil og anholdt tre mænd, der kan have relation til skudepisode i Valby i København.

Den 23-årige mand med banderelationer, som tirsdag formiddag blev beskudt på Toftegårds Plads i Valby i København, var muligvis også involveret et en skudepisode i Rødovre i januar.

Tirsdag blev der skudt på manden, da han kørte i en hvid BMW, og den samme bil holdt ved en villa på Hvidsværmervej i Rødovre, hvor der blev skudt ind ad et vindue den 20. januar.

- Vi kan konstatere, at køretøjet, der blev skudt på i dag, også var til stede, da der blev skudt på Hvidsværmervej, siger lederen af Københavns Politis specialgruppe mod bandekriminalitet, Lau Thygesen, til Ritzau.

- Derfor kan vi ikke udelukke en sammenhæng, og vi undersøger nu, om de to skudepisoder hænger sammen, siger han.

Tirsdag sad den 23-årige i BMW'en, da der blev affyret en skudsalve mod ham. Han blev ramt i skulderen og er indlagt til behandling på traumeafdelingen på Rigshospitalet. Hans kvæstelser er ikke livstruende.

Han er blevet afhørt, men var ifølge Lau Thygesen ikke særlig samarbejdsvillig.

Den sårede mand havde en gaspistol på sig, og han kan forvente at blive sigtet for ulovlig våbenbesiddelse.

En anden mand, der var passager i bilen, fik mindre skader i ansigtet fra en knust bilrude. Han blev taget med på stationen, mens politiet afklarer, hvad hans rolle er.

- Når en mand, der bløder fra hovedet, flygter og gemmer sig i en opgang, så vælger vi at tage ham med, mens vi undersøger hans rolle, siger Lau Thygesen.

Han ventes ifølge politiet løsladt efter endt afhøring.

Politiet har haft en helikopter i luften for at lede efter flugtbilerne fra skudepisoden. Blandt andre en VW Touran og en hvid Toyota Corolla er set køre væk med høj hastighed.

Politiet har imidlertid også fået tip om andre biler, og en mørk firehjulstrukket Jeep, der sættes i forbindelse med skyderiet, blev tirsdag beslaglagt af politiet på en villavej på Amager.

Et vidne har set en tilsvarende bil på Toftegårds Plads lige omkring tidspunktet for skyderiet.

- Da vi ville standse bilen, forsøgte føreren at køre fra os, og på grund af den mistænkelige adfærd anholdt vi de to, der var i bilen, siger Lau Thygesen.

Derudover er en mand blevet anholdt på Sundholmsvej på Amager. Han havde en gaspistol på sig, og også han blev anholdt på grund af sin mistænkelige adfærd.

- Der er tale om en mand med banderelationer, og vi undersøger nu, om han har noget at gøre med skudepisoden på Toftegårds Plads, siger Lau Thygesen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik