Bandepræsident truede tilfangetaget mands familie - og blev bundet og anholdt

Syv mænd med tilknytning til bandemiljøet blev fredag dømt for at bortføre og røve en 43-årig for næsten 300.000 kroner, og derefter at true hans familie.

En 43-årig mand fra Hedehusene blev truet, røvet og bortført af en gruppe bandemedlemmer den 3. marts 2016. 

Fredag faldt der dom i Retten i Glostrup, og syv mand blev dømt skyldige, oplyser Vestegnens Anklagere.

quote Lederen af Black Jackets opsøgte sammen med en medgerningsmand forurettedes familie og forsøgte at true dem til at trække deres anmeldelse tilbage. Da det mislykkedes, udviklede situationen sig voldeligt.

Anklager, Henrik Uhl Pedersen

Den 43-årige mand blev tvunget ud af sit hjem og ind i en ventende bil med trusler og vold den 3. marts. Derefter kørte bandemedlemmerne ham til et tilholdssted for banden Black Jackets i Hedehusene. 

Her blev han i fire timer holdt fanget, mens mændene røvede ham for 85.000 kr og tvang ham til at udlevere varer til en værdi af cirka 200.000 kr. Han blev derudover truet mod at gå til politiet.

- Dommen fastslår at det er en skærpende omstændighed, at de trængte ind i et privat hjem og bortførte den 43-årige, siger anklager Henrik Uhl Pedersen.

To af de dømte blev anholdt selv samme aften. 

Bandepræsident truede den bortførtes familie - og blev snuppet

Få dage senere blev selveste bandelederen af Black Jackets anholdt, da han forsøgte at true den 43-åriges familie til ikke at gå til politiet. 

- Lederen af Black Jackets opsøgte sammen med en medgerningsmand forurettedes familie og forsøgte at true dem til at trække deres anmeldelse tilbage. Da det mislykkedes, udviklede situationen sig voldeligt. Præsidenten blev civilt anholdt og bundet med tørklæder. Han blev derefter udleveret til politiet, forklarer anklager Henrik Uhl Pedersen.

Bandelederen blev fredag idømt tre års fængsel for både røveriet og frihedsberøvelsen samt for flere forhold af vidnetrusler, herunder for at have truet en pige fra familien, da hun var til skoletandlæge. 

Fængslet efter dom

quote Dommen fastslår at det er en skærpende omstændighed, at de trængte ind i et privat hjem og bortførte den 43-årige.

Anklager, Henrik Uhl Pedersen

To af de andre domfældte blev også dømt for i sommeren 2015 at have udsat den samme 43-årige mand for røveri og grov afpresning, og de fik den strengeste straf på tre år og 11 måneders fængsel.

Seks af de syv domfældte har siddet varetægtsfængslet siden marts 2016, og de blev alle fængslet. Den sidste dømte var på fri fod og mødte ikke op til domsafsigelsen. 

Alle de dømte nægtede sig skyldige, og fem af dem har anket dommen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik