Bandemedlemmer fængsles for drab

To unge bandemedlemmer på er efter et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet frem til den 19. december.

To bandemedlemmer på henholdvis 18 og 21 år er efter dagens grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet frem til den 19. december. Det skriver oplsyer Københavns Politi. 

De er sigtet for drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken i København den 9. november i år.

Tidligere i dag kom det frem, at politiet mener, at de to anholdte fra en knallert affyrede en serie skud, som dræbte Ghassan Ali Hussein, der sad i en bil på en parkeringsplads ved Mjølnerparken.

Tirsdag morgen kort før klokken 6.30 blev de to unge anholdt, og er altså nu blevet varetægtsfængslet. 

To er fortsat fængslet

Man har allerede anholdt fire personer for medvirken til drabet, men to af dem er løsladt igen, fordi "beviserne mod dem på nuværende tidspunkt ikke er stærke nok til at holde dem fængslet", sagde politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau torsdag.

To personer er dog stadig fængslet, og af sigtelsen mod de fire fremgik det ifølge Ritzau, at gerningsmanden fortsat ikke er identificeret.

Politiet hævder imidlertid, at de fire "i forening og efter forudgående aftale, planlægning og fælles forståelse" med flere uidentificerede medgerningsmænd skal være skyldig i drab og drabsforsøg.

Drabsmændene flygtede på knallerten til et sted i nærheden, hvorfra de kørte væk i en bil, som forinden var blevet leaset i Sverige. 

Mindst seks skud blev affyret ved 15.30-tiden den 9. november mod forruden af den bil, hvori to mænd sad. Ghassan Ali Hussein på 22 år mistede livet. Hans kammerat på 19 blev såret i armen.

Drabet var det tredje på halvanden uge og det andet ved Mjølnerparken. Tilsyneladende var det endnu et led i opgøret mellem på den ene side Loyal to Familia og på den anden side Brothas, der holder til i Mjølnerparken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere