Politiet var massivt til stede i Mjølnerparken den 9. november, hvor en 22-årig blev skudt og dræbt. Foto: alarm112danmark.dk

To personer med bandetilknytning anholdt for drab på 22-årig

To personer er nu anholdt for drabet på en 22-årig i Mjølnerparken.

To mænd med banderelationer er tirsdag morgen anholdt for drabet på en 22-årig mand i Mjølnerparken i København 9. november, oplyser politiet.

Politiet mener, at de to anholdte fra en knallert affyrede en serie skud, som dræbte Ghassan Ali Hussein, der sad i en bil på en parkeringsplads ved bebyggelsen.

Anholdelsen har fundet sted lige før klokken 6.30 tirsdag morgen, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen i Københavns Politi.

Mændene er 18 og 21 år. De ventes at blive fremstillet for en dommer tirsdag over middag. Her skal det afgøres, om politiets mistanke er så stærk, at der er grundlag for at varetægtsfængsle de to.

Læs også Politiet løslader to unge i sag om københavnsk bandedrab

To er fortsat fængslet

Man har allerede anholdt fire personer for medvirken til drabet, men to af dem er løsladt igen, fordi "beviserne mod dem på nuværende tidspunkt ikke er stærke nok til at holde dem fængslet", sagde politikommissær Steffen Thaaning Steffensen tiil Ritzau torsdag.

To personer er dog stadig fængslet, og af sigtelsen mod de fire fremgik det ifølge Ritzau, at gerningsmanden fortsat ikke er identificeret.

Politiet hævder imidlertid, at de fire "i forening og efter forudgående aftale, planlægning og fælles forståelse" med flere uidentificerede medgerningsmænd skal være skyldig i drab og drabsforsøg.

Drabsmændene flygtede på knallerten til et sted i nærheden, hvorfra de kørte væk i en bil, som forinden var blevet leaset i Sverige.

Mindst seks skud blev affyret ved 15.30-tiden den 9. november mod forruden af den bil, hvori to mænd sad. Ghassan Ali Hussein på 22 år mistede livet. Hans kammerat på 19 blev såret i armen.

Drabet var det tredje på halvanden uge og det andet ved Mjølnerparken. Tilsyneladende var det endnu et led i opgøret mellem på den ene side Loyal to Familia og på den anden side Brothas, der holder til i Mjølnerparken