Bandemedlem fængslet efter knivstik - to er eftersøgt

17-årig dreng er varetægtsfængslet i sag om overfald på 24-årig i Mjølnerparken.

Torsdag aften fik en 24-årig mand jaget en køkkenkniv i låret, da han og en kammerat kørte gennem Mjølnerparken på Nørrebro i København. Nu er en 17-årig mand fængslet i sagen.

 

- Det skyldes et godt stykke arbejde fra en af vores patruljer fra vores operative afdeling, fortæller politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

 

Patruljen havde vinket en VW Vento ind til side, da betjentene genkendte de tre personer i bilen som medlemmer af den lokale bande Brothas. Politifolkene fik deres navne, og måtte så lade dem køre, da man blev kaldt ud til knivstikkeri i Mjølnerparken.

 

- Det er formentlig sket lige efter knivstikkeriet, som er foregået på den måde, at en VW Vento spærrer vejen for de forurettedes bil, da man skal køre over et vejbump, fortæller Steffen Th. Steffensen.

 

Vento'en, som blev stoppet af patruljen, og Vento'en fra episoden i Mjølnerparken var den samme bil. Og da politifolkene havde sikret sig navnene på personerne i bilen, vidste man, hvem man skulle have fat i.

 

- Ud over den 17-årige eftersøger vi to mænd på 19 år, og dem vil jeg da opfordre til at henvende sig til politiet, siger Steffen Th. Steffensen.

 

Politiet har ikke noget tilbundsgående kendskab til motivet bag

knivstikkeriet, men noget kunne tyde på, at den 24-årige har været et tilfældigt offer.

 

- Han har været på en indkøbstur med sin kammerat og har valgt at køre gennem Mjølnerparken efterfølgende. Umiddelbart har han ikke relationer til bandemiljøet, fortæller Steffen Th. Steffensen.

 

Politiet formoder, at de tre mænd i Vento'en har fungeret som vagtværn. Banderne gør ofte brug af selvbestaltede vagter, som skal holde rivaliserende bander væk fra deres område.

 

Forleden blev en 16-årig dreng overfaldet med en murerhammer, da han og en kammerat tankede benzin i Nørresundby. I den sag mener Nordjyllands Politi, at gerningsmændene er et lignende vagtvær fra rockergruppen Hells Angels.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere