Bandeleder dømt for dødsvold: Derfor er han ikke udvist

LTF-bandelederen Shuaib Khan er igen anholdt - denne gang sigtet for trusler mod en politimand.

Den formoede bandeleder af Loyal to Familia - Shauib Khan - er lørdag varetægtsfængslet i 17 dage for trusler mod en politimand. 

Truslerne skulle være fremsat i forbindelse med, at politiet visiterede en række medlemmer af banden Loyal to Familia på Blågårds Plads på Nørrebro om aftenen den 31. juli. 

Shauib Khan nægter sig skyldig, men anklageren kræver det ledende LTF-medlem fænglset. 

Det er ellers ikke længe siden, at Shauib Khan blev løsladt. 

Manden har et voldeligt cv, og anklagemyndigheden har forsøgt at udvise ham tre gange til Pakistan. 

Shauib Khan er dømt for dødsvold i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2008, hvor den 21-årige William Lennon Davis mistede livet. William Lennon Davis blev dræbt af 14 knivstik samt slag med knuste flasker, stole og knytnæver.

Ved Retten i Aalborg lagde et stort flertal af sagens dommere og nævninge dengang vægt på, at bandemedlemmet er født og opvokset i Danmark, skriver Berlinske, som har gennemgået retsdokumenterne. 

Shauib Khan har seks søskende, som alle er danske statsborgere. Han har selv pakistansk nationalitet, og burde derfor kunne udvises. 

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, som har repræsenteret den formoede LTF-leder i de seneste to voldssager, har dog argumenteret for, at Shauib Khan er tilnærmelsesvis statsløs, idet Pakistan har nægtet ham et pas. 

Shuaib Khan er søn af den tidligere lokalpolitiker Wallait Khan. 

ET VOLDELIGT CV

Shauib Khan har ikke haft noget imod at sværge troskab til banden Loyal to Familia, hverken overfor journalister eller myndigheder. Han har dog nægtet i Retten at være leder af grupperingen. 

Han er dømt for dødsvold i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2008, hvor den 21-årige William Lennon Davis mistede livet. William Lennon Davis blev dræbt af 14 knivstik samt slag med knuste flasker, stole og knytnæver.

Shauib Khan blev prøveløsladt i 2012. 

I 2013 blev han sammen med en gruppe medlemmer af LTF dømt for et gruppeoverfald på to tilfældige personer. Overfaldet fandt sted den 8. februar 2013 på Rådvadsgade i Københavns Nordvestkvarter. I Retten forklarede han dog, at han forsøgte at lægge sig imellem, da hans "brødre" konfronterede en bilist, der sendte "forkerte blikke". 

I 2014 fik Shauib Khan yderligere seks måneders fængsel og en betinget udvisning med en løbetid på to år, fordi han deltog i et overfald under en gårdtur i Vestre Fængsel mod det kendte bandemedlem Store A, der i mange år blev regnet af politiet for en ledende figur i bandemiljøet på Blågårds Plads på Nørrebro.

I 2016 blev en fængselsbetjent skudt ned på vej til arbejde angiveligt fordi bandemedlemmer - inklusiv Shauib Khan - ønskede sin egen afdeling i fængslet. I bandemedlemmets celle havde han ridset en trussel i væggen:
"Vi rammer dem, I elsker, når I mindst venter det" efterfulgt af fire udråbstegn, og nedenunder "never forgets - never forgives".

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik