Bandekrigen sat på standby

Københavns Politis særlige bandeenhed har i år formået at sende flere personer med forbindelse til bandekrigen i fængsel end nogensinde før, det skriver Berlingske Tidende søndag.

Således er der blevet givet fængselsdomme til i alt 150 personer fra bandemiljøet, og det er klart flere end sidste år, da antallet var 122.

»Sagerne tager lang tid og er rimeligt komplicerede, fordi ingen vil sige noget. Derfor kan mange af anholdelserne i år sagtens være sket på baggrund af episoder fra sidste år,« siger Henrik Svindt, der er chef for Københavns Politis Bandeenhed.

Han forklarer, at bandekrigen også skal ses som et symbol på gruppernes andre kriminelle aktiviteter.
»Sideløbende har vi efterforskning omkring deres kriminalitet med narkotikahandel, og på den baggrund har vi i år anholdt flere for narkotika- og våbenbesiddelse (Note) i år.

Der er flere ressourcer til at efterforske gruppernes andre kriminelle aktiviteter, når mange af dem sidder i fængsel og ikke kan komme til at føre krig på samme måde. Det betyder, at der er en helt anden situation i København nu i forhold til 2009, for i år har vi ikke haft nogen drab, og der har kun været få drabsforsøg,« siger Henrik Svindt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik